Китай попередив США про військовий конфлікт через Тайвань
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай попередив США про військовий конфлікт через Тайвань

Китай попередив США про військовий конфлікт через Тайвань
Джерело:  online.ua

Посол Китаю в Сполучених Штатах попередив, що США можуть розпочати військовий конфлікт з Китаєм, якщо заохочуватимуть незалежність Тайваню.

Джерело: NRP

Китай пригрозив США військовим конфліктом через Тайвань

Посол Китаю у США Цінь Ган звинуватив Тайвань у «крокуванні шляхом до незалежності» і додав:

Якщо влада Тайваню, підтримана Сполученими Штатами, продовжуйте рухатися по дорозі незалежності, це, швидше за все, втягне Китай і Сполучені Штати, дві великі країни, у військовий конфлікт.

Це надзвичайно пряме твердження про США та Тайвань. Спостерігачі кажуть, що Китай зазвичай говорить більш загальними словами, наприклад, що США «грають з вогнем».

Американські чиновники та аналітики висловлюють дедалі більше занепокоєння з приводу здатності Тайваню захищатися. Цього тижня 39 китайських військових літаків пролетіли поблизу Тайваню, що стало останньою з кількох таких демонстрацій. Поширена думка, що США захищатимуть Тайвань у разі війни, хоча жодна офіційна угода не вимагає від них цього.

Протистояння Китаю та Тайваню

Нагадаємо, що минулого тижня Тайвань повідомив про найбільше вторгнення ВПС Китаю в його зону протиповітряної оборони з жовтня, а міністерство оборони заявило, що тайванські винищувачі піднялися в повітря, щоб перехопити 39 літаків.

За повідомленням тайванського міністерства, остання китайська місія включала 34 винищувачі, чотири літаки радіоелектронної боротьби та один бомбардувальник.

Китай посилює тиск на Тайвань, щоб той погодився із претензіями КНР на суверенітет острова. Уряд Тайваню заявляє, що хоче миру, але захищатиметься у разі нападу.

США має Закон про взаємини з Тайванем від 1979 року, згідно з яким адміністрації США були зобов’язані продавати Тайваню оборонні засоби для самозахисту.

Нагадаємо, офіційний Пекін заявляє, що Тайвань є провінцією Китаю. Об’єднання — ключова мета китайського лідера Сі Цзіньпіна, який не виключив, що він захопить Тайвань силою. Пекін розглядає демократично обраний уряд Тайваню як сепаратистів, але президентка острова Цай Інь-вень стверджує, що Тайвань є суверенною країною і всіляко намагається заручитися підтримкою Заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?