У Китаї не виключають можливість нанесення превентивного ядерного удару по США
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї не виключають можливість нанесення превентивного ядерного удару по США

У Китаї не виключають можливість нанесення превентивного ядерного удару по США
Джерело:  online.ua

Китайській Народній Республіці необхідно кардинально переглянути свою оборонну ядерну стратегію. Про це заявив колишній представник Китаю в Організації Об’єднаних Націй Ша Цзукан. Китай, на його думку, вимушений це зробити, з огляду на нову військову угоду, підписану між Сполученими Штатами Америки, Великою Британією та Австралією.

Джерело: Daily Mail.

Новий оборонний альянс в Індо-Тихоокеанському регіоні, про який домовились США, Австралія, Британія (а в перспективі, з великою долею ймовірності, до нього можуть доєднатись Японія, Південна Корея та Індія), прагне до “збереження в регіоні миру і стабільності в довгостроковій перспективі”.

Однак, китайський уряд цілком слушно розглядає новостворений військовий союз, як намагання вчиняти тиск та посилення засобів стримування активної діяльності Китаю в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Китай може переглянути свою ядерну стратегію

Після створення 16 вересня військового союзу AUKUS, Пекін вирішив переглянути роль своїх ядерних сил.

Зокрема, як заявив дипломат, уряд КНР має змінити своє власне зобов’язання не застосовувати ядерну зброю першими. Для стримування нових регіональних альянсів Пекін повинен відмовитись від “застарілої”, прийнятої ще в 60-их роках ХХ століття ядерної стратегії, і перейти до більш агресивної.

Агресивна стратегія необхідна Пекіну для виживання, вважає дипломат. І вона має передбачати можливість завдавати ядерного удару першою.

Моральна перевага, яку мав Китай дотримуючись миролюбної зовнішньої політики, на думку дипломата, в нових світових умовах в 21 році ХХI-го століття себе вичерпала. Єдине, що може змінити настрої КНР - це нова, глобальна угода між Китаєм і США про взаємний ядерний ненапад.

Читайте також:

  • США, Британія та Австралія створили потужний військовий альянс для протистояння з Китаєм.

  • Білий дім уточнив позицію щодо конфлікту з Францією та Aukus.

  • Новий альянс Aukus між Британією, США та Австралією готувався таємно від Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?