Китай розкрив дату відправки власних астронавтів на Марс
Категорія
Технології
Дата публікації

Китай розкрив дату відправки власних астронавтів на Марс

Китай розкрив дату відправки власних астронавтів на Марс
Джерело:  online.ua

Китайські вчені запланували проведення власної пілотованої місії на Марс на тлі розробки схожих відповідних програм у Сполучених Штатах та Євросоюзі.

Джерело: Global Times

Згідно з оприлюдненими подробицями, у підготовленій фахівцями космічній програмі заплановані одразу 5 пілотованих місій до Марсу вже до 2043 року. Перший з них має початися 2033 року.

Головна мета цієї китайської програми - створити на поверхні планети постійну базу, на шляху до якої з’являться так звані “космічні сходи” - це низка космічних станцій, які можуть передбачувати зупинку під час довготривалого польоту.

Першим завданням для китайської науки стоїть привезення на Землю зразків ґрунту Марсу, для чого буде організовано безпілотну місію. У перспективі в КНР передбачають використати корисні для людей ресурси Червоної планети, серед яких - вода, синтезований кисень та електрична енергія.

Під час виконання місій китайським фахівцям також необхідно буде відправляти до космосу роботів та створити технологію безпечного транспортування космонавтів між двома планетами.

Також у плани КНР входить подальше розгортання космічної програми за іншими напрямками. Наприклад, це вивчення астероїдів у системі Юпітера, дослідження полярного регіону Місяця.

Місії на Марс

Наразі марсіанські місії з очевидних причин ще з середини минулого сторіччя є виключно безпілотними. Неодноразово відправляла власні апарати на цю планету NASA. Єдиний позаземний природний об’єкт, де була людина - Місяць.

Останнього часу зацікавленість світових лідерів до вивчення космічного простору повернулася з новою силою, а до оновлених перегонів окрім Москви й Вашингтона приєдналися нові учасники. Перш за все це Китай, однак європейські країни також розроблюють власну програму.

Місії на Венеру

Окрім Марса американські вчені зацікавлені у дослідженні іншого земного сусіда. Запуск першої місії передбачений вже до 2030 року. Головна мета дослідників — вивчення процесів, які перетворили Венеру на існування в сучасному стані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?