Китай розробляє зброю для захоплення супутників США — Financial Times
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай розробляє зброю для захоплення супутників США — Financial Times

Китай розробляє зброю для захоплення супутників США — Financial Times
Джерело:  online.ua

Китай намагається створити кібернетичну зброю для захоплення військових супутників США під час ймовірного вторгнення на Тайвань.

Джерело:  Financial Times

Китай планує захоплювати військові супутники США 

За оцінками американської розвідки, влада КНР змусила військових розробити зброю, яка перевершує все, що зараз злочинна російська армія використовує в Україні.

Зокрема, китайські військові розробляють зброю, яка імітуватиме сигнали управління ворожими супутниками з метою взяти їх під контроль або вивести з ладу.

Військові офіційні особи США попередили, що Китай домігся значного прогресу в розвитку військових космічних технологій, в тому числі в області супутникового зв’язку, - зазначається у матеріалі видання.

Автори матеріулу також підкреслюють, що Тайвань теж звернув увагу на критичну важливість зв'язку на прикладі українських військових.

 Влада Тайваню тепер також прагне побудувати комунікаційну інфраструктуру, яка зможе витримати напад з боку Китаю.

Китай готується до війни проти Тайваню

За інформацією директора ЦРУ Вільяма Бернса, Китай готується напасти на Тайвань у 2027 році.

Він зазначив, що чинний керівник КНР Сі Цзіньпін протверезів через провальне вторгнення Росії в Україну, проте Америці не слід недооцінювати амбіції Пекіна щодо Тайваню.

Бернс нагадав, що американська розвідка раніше дізналася про наказ для китайських військових бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

Це не означає, що він вирішив провести вторгнення у 2027 році або в будь-який інший рік, але це нагадування про серйозність його намірів і амбіцій, - зазначає Бернс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?