Китай відмовився називати Росію країною-агресором
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай відмовився називати Росію країною-агресором

Китай відмовився називати Росію країною-агресором
Джерело:  online.ua

Китай, незважаючі на підтримку резолюції ООН щодо визнання Росії країною-агресором, відмовляється вживати такий термін у відношенні до РФ.

Джерело:  South China Morning

Чому Китай відмовляється називати Росію країною-агресором 

Минулого тижня Китай вперше підтримав резолюцію ООН, що визнає Росію країною-агресором.

У документі йдеться про співпрацю Генасамблеї ООН з Радою Європи, її приймають щороку.

Позиція Китаю щодо питання України не змінилася, і позиція щодо голосування не має нічого спільного з телефонною розмовою між главами двох держав, - заявили представники КНР в ООН.

Там також додали, що "голосували за весь текст резолюції".

Це не може вважатися схваленням цього абзацу, - заявляють у представниці відомства.

Росія перестала бути європейською державою 

Аналітики з Wilson Center зазначають, що Росія протягом століть була однією з провідних країн Європи, але розв'язана Кремлем злочинна війна проти України призвела до втрати Росією ролі у європейській політиці.

Експерти підкреслюють, що у Кремлі хотіли, щоб у НАТО повернулись до кордонів, які існували після завершення Холодної війни і вимагали не приймати Україну до Альянсу.

Обидві ці вимоги були відкинуті і з'явилися чітким знаком того, що Росія не бажає вести будь-який предметний діалог із Заходом.

В результаті агресії Росії, вона була виключена або вийшла зі складу ряду європейських інститутів, включаючи Раду Європи, ОЕСР і європейську мережу національних інститутів з прав людини. Заявка Росії на вступ до ОЕСР була припинена, а експорт газу до Європи впав нижче рівня брежнєвської епохи 1970-х років.

Наразі країни Європи перебувають в авангарді руху, спрямованого на притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва РФ за воєнні злочини та агресію проти України.

Поточна стратегія Путіна зводиться до однієї всепоглинаючої мети, а саме: зробити так, щоб Україна не стала повноправним членом ЄС або НАТО.

Путін активно прагне зберегти ізоляцію Росії, пропагуючи політику імпортозаміщення і більшої євразійської інтеграції.

Незважаючи на втрату свого найприбутковішого ринку, Путін підкреслює нові можливості для російської промисловості, коли західні компанії покинули російський ринок.

Аналітики звертають увагу, що тим часом, в Думі обговорюється новий закон, який введе обов'язковий університетський курс з основ російської державності, що підкреслює патріотизм, історичний статус країни як окремої цивілізації і цивілізований характер російської державності.

Зміцнення Путіним ізоляції Росії являє собою пряму загрозу всьому, за що виступає і чого досягла сучасна Європа: економічної інтеграції, вільному пересуванню народів і територіальної цілісності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?