Китай викрив брехню Москви про російську вакцину
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай викрив брехню Москви про російську вакцину

Китай викрив брехню Москви про російську вакцину
Джерело:  online.ua

Китай не визнає російську вакцину від коронавіруса Супутник V, про що раніше повідомили російські пропагандисти. У КНР обурені нахабною брехнею Москви.

Джерело: сайт генконсульства КНР у Владивостоці

Заяву щодо брехливу інформації про взаємне визнання вакцин між Китаєм і Росією була опублікована 12 липня.

"Днями, в деяких російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Генконсул Китаю у Владивостоці Янь Веньбінь повідомив ЗМІ, що Китай і Росія оголосять про взаємне визнання двох вакцин: китайської вакцини "CoronaVac" і російської вакцини "Супутник V" під час Східного економічного форуму. Генеральне консульство Китаю у Владивостоці серйозно заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності ", - йдеться в заяві генконсульства КНР.

Як відомо, влада КНР ще в листопаді минулого року заборонила в'їзд з території Росії за діючими візами та видам на проживання по роботі, для вирішення особистих питань і возз'єднання сім'ї. Через кілька місяців Росія пішла на такий же крок і заборонила в'їзд в країну для громадян Китаю, в тому числі студентам, підприємцям і туристам.

У квітні цього року російська влада послабила обмеження і знову дозволила авіасполучення з Китаєм. Однак китайська влада поки не відкриває кордони для росіян, на що розраховують в Москві.

Російську вакцину Супутник V не визнають в ЄС

У країнах Європи допускають, що ЄС може ніколи не схвалити російську вакцину проти коронавіруса Супутник V. Це питання нещодавно обговорювали європейські лідери на зустрічі в Брюсселі. Більшість з них не бачить перспективи російської вакцини бути визнаною в ЄС.

Вже відомо, що інспектори Європейського агентства лікарських засобів (EMA) вже завершили перевірку об'єктів, на яких проводиться російська вакцина "Супутник V", але не поспішають приймати остаточне рішення по препарату.

Багато країн світу вважають небезпечною російську вакцину від коронавіруса, оскільки Росія не оприлюднила жодного доказу про її ефективність на клінічному рівні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?