Китай завдав потужного удару по криптовалютам
Категорія
Технології
Дата публікації

Китай завдав потужного удару по криптовалютам

Китай завдав потужного удару по криптовалютам
Джерело:  online.ua

24 вересня офіційно стало відомо, що Китайський центробанк заявив, що абсолютно усі операції, пов’язані з криптовалютами, визнані нелегальними. Це рішення влади КНР зарзу ж спровокувало падіння ціни головних цифрових монет Bitcoin та Ethereum та багатьох альткоїнів.

Джерело: інформаційна агенція  Bloomberg

Китай визнав нелегальними усі операції з криптовалютами

Представники Китайського центробанку наголосили, що усі криптовалюти, зокрема Bitcoin, не є фіатними валютами і не можуть бути в обігу на ринку. Після цього рішення транзакції, пов'язані з криптовалютою, зокрема послуги офшорних бірж для резидентів, стали незаконною фінансовою діяльністю.

"Агентство Китаю з економічного планування заявило, що зупинка видобутку криптовалют та боротьба з ним є важливими для досягнення цілі щодо викидів вуглецю. Котирування Bitcoin вже скоротилися на 3,69% 24 вересня й становлять 42 581 долар, продовжується падіння", - йдеться в повідомлення.

Що відомо про ринок криптовалют в Україні

Як уже згадувалося раніше, 8 вересня 2021 року український парламент ухвалив законопроєкт про віртуальні активи або іншими словами легалізував криптовалюту в Україні. Що важливо розуміти, в нашій країні щодня оборот віртуальних активів становить 1 мільярд гривень. Проте це відбувається "в тіні", як стверджує міністр цифрової трансформації Михайла Федорова.

Як оподатковуватимуть криптовалюту

Незабаром в Україні мають намір запровадити податок на прибуток з віртуальних активів:

  • для фізичних осіб – 5% податку на прибуток + 1,5% військового збору;

  • для юридичних осіб – 5% податку на прибуток.

Такі ставки діятимуть 5 років, адже вони є пільговими - пізніше вони можуть зрости.

"Важливо, що ці ставки застосовуватимуться саме до прибутку, який інвестор виводить з біржі. Тобто інвестор, який за рік умовно збільшив свої активи з 1 тисячі доларів до 3 тисяч доларів, але не вивів їх з біржі, не сплатить нічого. А інвестор, який ці гроші вивів, сплатить 6,5% з 2 тисяч доларів, адже таким є його прибуток", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?