Китайські компанії під час війни продавали Росії гвинтівки й бронежилети – Politico
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайські компанії під час війни продавали Росії гвинтівки й бронежилети – Politico

Китайські компанії під час війни продавали Росії гвинтівки й бронежилети – Politico
Джерело:  online.ua

Після повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну кілька китайських компаній відправили російським підприємствам тисячу штурмових гвинтівок та інше обладнання, зокрема деталі безпілотників і бронежилети.

Джерело: Politico

Які китайські компанії співпрацювали з РФ

Згідно з митними й торговельними даними, протягом червня-грудня 2022 року відбулось постачання товарів із Китаю до Росії.

У червні 2022 року один з найбільших державних оборонних підрядників Китаю China North Industries Group Corporation Limited відправив гвинтівки CQ-A російській компанії "Техкрим", яка співпрацює з російською державою та армією.

Зазначимо, CQ-A, створені за зразком M16, але позначені як "цивільні мисливські гвинтівки". Їх використовує воєнізована поліція в Китаї та збройні сили від Філіппін до Південного Судану і Парагваю.

Компанія Da-Jiang Innovations Science & Technology Co., також відома як DJI, у листопаді та грудні 2022 року відправила деталі для дронів – акумулятори та камери – через Об'єднані Арабські Емірати невеликому російському дистриб'ютору, - йдеться в повідомленні.

DJI перебуває під санкціями США з 2021 року за надання китайській державі дронів для спостереження за уйгурською меншиною в Сіньцзяні.

У грудні 2022 року Росії вдалося ввезти понад 800 тонн бронежилетів на суму близько 10 мільйонів доларів.

Ці бронежилети були виготовлені турецькою компанією Ariteks, і більшість з них були імпортовані безпосередньо з Туреччини, хоча деякі прибули до Росії через Об'єднані Арабські Емірати.

Росія також імпортувала бронежилети від китайської компанії Xinxing Guangzhou Import & Export Co.

Російській Федерації потрібна допомога

Відомо, що Росія впродовж багатьох місяців покладалась на інші країни.

У тому числі на Китай щодо навігаційного обладнання, супутникових знімків, компонентів транспортних засобів та іншої сировини.

Пекін продає Москві велику кількість зброї спеціально для підтримки її військових зусиль, - йдеться в повідомлені.

Однак Китай постачає російським компаніям обладнання "подвійного призначення", про яке раніше не повідомлялося – тобто комерційні товари, які також можуть бути використані на полі бою в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?