Кива склав іспит на адвоката
Категорія
Україна
Дата публікації

Кива склав іспит на адвоката

Кива склав іспит на адвоката
Джерело:  online.ua

Українським журналістам вдалося дізнатися, що скандальний народний депутат від проросійської політичної сили "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Кива в січні 2021 року склав іспит на право займатися адвокатською діяльністю.

Джерело:   Bihus.Info

Ілля Кива склав іспит на адвоката - що відомо

За словами журналістів, дані про іспит сканального політика міститься в реєстрі на сайті Національної асоціації адвокатів.

Так, запис в реєстрі підтверджує той факт, що народний обранець складав іспит у Закарпатській обласній кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури. Варто звернути увагу на те, що в Україні лише одна людина із таким ПІБ, але іспит – лише один з етапів.

Що важливо розуміти, після завершення іспиту кандидат має пройти 6 місяців стажування у адвоката з досвідом не менше 5 років. Окрім того, наголошується, що стажер має виконати план з підготовки процесуальних документів, ознайомлення із чинним законодавством і підготувати звіт.Потім повинна зібратися Рада адвокатів регіону та ознайомитися із звітом та затвердити його.

Адвокат у коментарі українським журналістам заявив, що рада адвокатів Закарпатської області має збиратись у вересні, тому вже скоро стане зрозуміло, чи стане Кива адвокатом.

"Якщо нардеп стане адвокатом, то отримає деякі привілеї. Наприклад, його не зможуть обшукати без окремої ухвали і присутності представника ради адвокатів", - йдеться в повідомленні.

Що потрібно знати про Іллю Киву

Ілля Кива - народний обранець від проросійської політичної сили "Опозиційна платформа — За життя", який неодноразово опинявся в центрі багатьох гучних скандалів.

Так, нещодавно він захистив дисертацію кандидата наук із державного управління на тему "Механізми впливу громадянського суспiльства на державне регулювання правоохоронної дiяльностi (на прикладі країн ЄС та України)". Захист відбувся 26 квітня в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості. На ньому були присутні невідомі молодики, які не пускали на захід журналістів. Ця подія спровокувала шквал критику з боку наукової спільноти та простих громадян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?