Кива став кандидатом наук — найсмішніші меми та обурення українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Кива став кандидатом наук — найсмішніші меми та обурення українців

Кива став кандидатом наук — найсмішніші меми та обурення українців
Джерело:  online.ua

26 квітня народний обранець від проросійської політичної сили "Опозиційна платформа — За життя"  Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію. Члени Наукової ради присвоїли йому науковий ступінь та вітали одіозного політика оплесками. 

Джерело: ONLINE.UA

Кива – кандидат наук: як на це реагує наукова спільнота й прості українці

Ця вельми неочікувана подія спровокувала бурхливу реакцію в соціальних мережах. Попри те, що чутки про плани нардепа почіли стрімко поширюватися ще в березні 2021 року, здається, ніхто не вірив, що політику все-таки присвоять науковий ступінь.

Однак це сталося. Ба більше, це рішення підтримали усі 13 членів Наукової ради.

Робота нардепа має назву "Механізм впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС і України)".

Сам Ілля Кива зразу ж похизувався, що поповнив ряди чесних науковців.

"Сьогодні наукова спільнота стала сильнішою, бо до них долучився чесний, принциповий і сильний громадянин", - зазначив депутат від "ОПЗЖ".

Колишня глава Міністерства освіти і науки Ганна Новосад, коментуючи "успіхи" нардепа, звернула увагу на те, що дисертацію ще повиння затвердити (або ні) Атестаційна колегія.


Не могли також приховати свого обурення представники освітньої спільноти. До прикладу, секретарка Комітету з питань освіти, науки і інновацій в українському парламенті Наталія Піпа написала про "прогнилість" системи присудження наукових ступенів.

"Це Ілля Кива - кандидат наук із державного управління... І це, на жаль, не жарт. Сьогодні Кива прийшов до Інституту підготовки кадрів з групою "тітушок" і за зачиненими дверима "захистив" свою дисертацію. 13 членів комісії одностайно проголосували "за" і зробили Киву науковцем", - написала Наталія Піпа у своєму Фейсбук.

Не можна також не звернути увагу на те, що викладач з УКУ Олександр Ябчанка спалив свій диплом кандидата медичних наук. Він зізнався, що тепер йому соромно називатися цим науковим ступенем.

Фото - facebook.com/yabchanka

Чимало українців просто публікують кумедні меми про Іллю Киву, який став кандидатом наук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?