Київ наближається до планових відключень електроенергії
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ наближається до планових відключень електроенергії

Київ наближається до планових відключень електроенергії
Джерело:  online.ua

Київ збільшив ліміт на споживання електроенергії. Столиця поступово наближається до планових відключень.

Джерело: КМВА

Відключення світла у Києві стабілізуються

Водночас, як зазначили в КМВА, частіше виникають аварії в енергосистемі.

За словами Сергія Коваленка, гендиректора YASNO, на це є декілька причин.

  • Перша – містяни починають вмикати в розетки все, як тільки подається світло. Автоматика вибиває від перепадів напруги.

  • Друга – погода. Містяни продовжують користуватися електрообігрівачами. Вони створюють неабияке навантаження на мережу.

Ми просимо киян, не вмикайте відразу усі електроприлади у вашій оселі. Миттєве пікове навантаження негативно впливає на енергосистему. Лише заощадливе споживання наблизить нас до планових відключень.

 Ситуація з енергосистемою Києва

Раніше в КМВА повідомляли, що енергосистема Києва стабілізується, але екстрені відключення тривають.

Станом на 1 грудня кияни лишалися без електропостачання на понад 9 годин. Минулої доби вже на 7.

Сергій Попко, начальник КМВА розповів в національному телемарафоні «Єдині новини» зазначив, що всі енергетики та комунальні служби працюють цілодобово.

Ми сподіваємося, що найближчим часом все буде відновлено і ми перейдемо на плановий графік відключення, як це і було до останнього ракетного удару. Це стосується всієї України. Нам “Укренерго” довело певні ліміти споживання на день мегават електроенергії. Тому, ми намагаємося стабілізувати, щоб все було більш менш рівномірно по районам міста, аби не створювати соціальну напругу, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?