Київ потерпає від пилової бурі та смогу: експерти з мерією пояснили причини явища
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ потерпає від пилової бурі та смогу: експерти з мерією пояснили причини явища

Київ потерпає від пилової бурі та смогу: експерти з мерією пояснили причини явища
Джерело:  online.ua

У ніч на вівторок, 22 червня, у Київ прийшла потужна пилова буря, яка спровокована ситуацією в астраханських напівпустельних степах.

Джерело: Громадське

Схожий кліматичний феномен, який деструктивно впливає на життя людей, спостерігається наразі у Київській області в цілому, а також на Полтавщині та Дніпропетровщині.

За словами метеоролога Валерія Латухи, таке явище називається “Астраханським суховієм”. Його можна побачити навіть з земної орбіти у космосі.

Для пересічних киях суховій виражений у забрудненні повітря, частинках піску, який потрапляє на обличчя, а також погіршеною видимістю між різними районами мегаполісу.

Одночасно з цим у Києві вже не перший день спекотна погода без надмірної вологості та без значних поривів вітру.

Пізніше 22 червня “Укргідрометцентр” підтвердив, що над Києвом у цей день знаходиться імла, спровокована ймовірніше за все піщаною бурею з Каспійського регіону. Таке пояснення підкріплено супутниковими світлинами, які вивчили фахівці.

Представниця Українського гідрометцентру Олександра Хала уточнила, що повітряна маса разом з піском панує у трьох регіонах частково. Попередньо прогнозується, що вона протримається кілька діб.

Своєю чергою Київська міська державна адміністрація наголосила, що принаймні два автоматизовані пости спостереження у Дарницькому й Дніпровському районах міста зафіксували підвищення пилу в повітрі. Безпосередньо смог зумовлений високою температурою повітря та сухістю.

“За таких умов фахівці рекомендують населенню, яке належить до групи ризику (хронічні захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції, захворювання серцево-судинної системи), утриматися від перебування на вулиці, зачинити вікна. Якщо ж є нагальна потреба вийти на вулицю, слід взяти з собою чисту воду та захист для дихальних шляхів”, - звернули увагу в мерії.

Також напередодні Державна служба надзвичайних ситуацій виступила з оголошення про пожежну небезпеку.

“Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки: рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах. Так, за даними УкрГідрометцентру, 21-23 червня у більшості північних, західних та східних областей пануватиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки”, - заявили у службі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?