Київ відповів на критику ЄС щодо корупції в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ відповів на критику ЄС щодо корупції в Україні

Київ відповів на критику ЄС щодо корупції в Україні
Джерело:  online.ua

В МЗС України звернули увагу на те, що критичний звіт Європейської палати аудиторів щодо ситуації з корупцією в Україні охоплює період до 2019 року. Однак відтоді, як стверджує офіційний Київ, відбулось чимало позитивних змін, про які забули згадати експерти.

Джерело: "ЄП"

МЗС прокоментувало заяву європейського аудитора про корупцію в Україні

"За останні три роки Україна досягла чималого прогресу в сфері розбудови антикорупційної архітектури. Така робота передбачена Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, нашими зобов’язаннями за меморандумом з Міжнародним валютним фондом та Планом дій з лібералізації візового режиму між Україною та ЄС. А головне: боротьба з корупцією – абсолютний запит українського суспільства та безумовний пріоритет Президента України Володимира Зеленського. Важко не помітити досягнуті результати", - наголосив речник МЗС Олег Ніколенко.

Так, представник дипломатичного відомства нагадав аудиторам та українцям про запуск ВАКС, перезавантаження НАЗК, повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення чиновників, посилення захисту викривачів корупції та закриття прогалин в законодавстві.

За словами Олега Ніколенка, це все вдалося втілити в життя саме завдяки підтримці офіційного Брюсселю, про яку українська влада ніколи не забуває та дуже цінує.

"Курс на повне викорінення корупції не змінити. Попереду багато роботи, аби назавжди ліквідувати цілі корупційні екосистеми, що формувалися десятиліттями. Тому ми дуже відповідально підходимо до рекомендацій Євросоюзу, плануємо і надалі з ними працювати в інтересах українського народу. Серед найближчих кроків - ухвалення Антикорупційної стратегії на період до 2025 року", - підкреслив речник МЗС.

Варто зазначити, що заява Ніколенка була реакцією на слова Юхана Партса, який був відповідальний за підготовку звіту Європейської палати аудиторів. Останній поскаржився, що в Україні як і раніше широко поширена велика корупція, а підтримка Євросоюзу і вжиті заходи не принесли очікуваних результатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?