Київ закликає скликати Раду Україна-НАТО — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ закликає скликати Раду Україна-НАТО — що сталося

Київ закликає скликати Раду Україна-НАТО — що сталося
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час зустрічі з генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу Єнсом Столтенбергом закликала скликати Раду Україна-НАТО з метою обговорення енергетичної безпеки.

Джерело:  Кабмін

Що відомо про переговори Стефанішиної та Столтенберга

У пресслужбі уряду повідомляють, що Стефанішина й Столтенберг у Брюсселі обговорили втілення в життя рішень саміту НАТО у Вільнюсі, а також найважливіші потреби нашої країни у війні проти Російської Федерації.

Йшлось зокрема про адаптацію Річної національної програми (РНП), яка має стати інструментом оцінки прогресу Києва у впровадженні стандартів Альянсу й основою для ухвалення рішення про членство.

Окрім того, наголошується, що Стефанішина й Столтенберг обговорили Дорожню карту взаємосумісності України та НАТО, яка має містити детальні кроки на підтримку реформ сектору безпеки і оборони держави та гармонізувати його з відповідними процесами оборонного планування країн Альянсу.

Рада Україна-НАТО

Також зазначається, що Ольга Стефанішина нагадала і про Раду Україна-НАТО. Як уже згадувалося раніше, це новий формат взаємодії Києва з блоком, про запуск якого домовилися під час Вільнюського саміту.

Два місяці тому відбулось перше позачергове засідання Ради.

За словами віцепрем'єрки, українська влада розглядає Раду насамперед як інструмент інтеграції з Альянсом, та запропонувала найближчим часом провести її засідання з питань енергетичної безпеки з огляду на можливу активізацію російських атак на енергетичний комплекс України.

Ольга Стефанішина також звернула увагу на те, що наша країна не отримала більшого на Вільнюському саміті НАТО, оскільки лідери країн Альянсу не ризикнули взяти на себе занадто велику відповідальність. На її переконання, Україна буде готова до членства в ЄС за 2 роки, а до вступу в НАТО – навіть раніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?