Кличко назвав дату повернення шкіл до очного навчання
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко назвав дату повернення шкіл до очного навчання

Кличко назвав дату повернення шкіл до очного навчання
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко розповів, коли школярі столичних навчальних закладів зможуть знову повернутися за парти. Про це йшлося, коли столичний міський голова виступав на засіданні Київської міської ради.
Джерело: КМДА
За словами Кличка, наразі через зростання загрози коронавірусу київські школи змушені були перейти на дистанційну форму навчання. Крім того, багато учнів хворіє, і є навіть летальні випадки серед дітей.

"Тому учні повернуться в школи після поліпшення епідемічної ситуації. Сподіваємося, що це станеться невдовзі. Важливо сьогодні – втримати ситуацію. Бо йдеться про здоров’я і життя людей!" – наголосив Кличко.

Він назвав тривожною ситуацію із поширенням Covid-19 як у столиці , так і в країні в цілому. Україна сьогодні – третя у світі та друга в Європі за смертністю від небезпечної інфекції.

"Лише цього тижня в Києві – від 40 до понад 60 летальних випадків щодоби. За минулу добу, наприклад, – 41 смерть. У тому числі – помер восьмирічний хлопчик. Понад пів тисячі госпіталізованих щодоби в місті. Більшість із них – в тяжкому стані", - додав мер Києва.

Він також оголосив сумні цифри статистики захворювань у Києві. Зокрема, 98-99 відсотків громадян, ушпиталених до столичних лікарень, – невакциновані. Крім того, серед померлих також не було жодною людини, яка була б щеплена проти коронавірусу.

До слова, міський голова Києва Віталій Кличко не виключає, що локдаун у столиці може тривати щонайменше місяць, а пік захворюваності на коронавірус киянам ще належить пережити.

"Все залежить від динаміки захворюваності, від заповненості ліжок у лікарнях. Але попередньо фахівці говорять, що дуже складний період може тривати щонайменше протягом місяця. Але, якщо через два-три тижні ми побачимо, що захворюваність піде на спад, якщо ми підійдемо до критеріїв "помаранчевої" зони", - казав Кличко.

Зазначимо, що локдаун із жорсткими карантинними обмеженнями почав діяти у Києві від 1 листопада.

Право на роботу отримали магазини та заклади харчування, в яких 100% працівників мають зелений COVID-сертифікат (дві дози вакцини), негативний тест або документ, що підтверджує перенесення хвороби. Відвідувачі також повинні носити із собою один із цих документів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?