Кліматичні активісти увірвалися на показ мод Louis Vuitton у Парижі
Категорія
Світ
Дата публікації

Кліматичні активісти увірвалися на показ мод Louis Vuitton у Парижі

Кліматичні активісти увірвалися на показ мод Louis Vuitton у Парижі
Джерело:  online.ua

Кліматичні активісти намагалися зірвати показ мод Louis Vuitton у Парижі у вівторок, пройшовши по подіуму з банером із засудженням впливу надмірного споживання на довкілля.

Джерело: Reuters.

Представниця груп Amis de la Terre France, Youth for Climate та Extinction Rebellion, несучи банер "надмірне споживання = вимирання", пройшлася по подіуму поруч з моделями, викликавши переполох у аудиторії.

Ще одного протестувальника з банером охоронці перехопили на початку подіуму.

Зірки французького кіно Кетрін Деньов та Ізабель Юппер, що сиділи у першому ряду, майже не здригнулися, а деякі представники клану Арно, що сиділи поруч із виконавчим директором LVMH та головою компанії Бернаром Арно, перезирнулися.

Повідомляється, що жінку схопили охоронці і вивели з місця проведення заходу. Акція кліматичних активістів не зупинила дефіле моделей подіумом і сам показ мод.

Чого домагаються кліматичні активісти?

В організації Amis de la Terre France заявляють, що націлені на бренди, що належать LVMH, щоб звернути увагу на проблему надмірного споживання.

"LVMH є світовим лідером розкоші і несе відповідальність, коли йдеться про тенденції, які спонукають текстильну промисловість постійно поновлювати колекції швидше і виробляти більше", - заявила представниця групи Алма Дюфур в коментарі виданню Reuters.

Активісти заявили, що до планування протесту було залучено близько 30 осіб, двох заарештували.

Вони закликали уряд запровадити "негайне скорочення рівня виробництва у цьому секторі, враховуючи, що у 2019 році у Франції було продано 42 одиниці одягу на людину".

Читайте також:

  • Грета Тунберг їдко підколола Трампа наостанок його президентства.

  • Папа Римський закликав до боротьби зі змінами клімату.

  • ООН попередила про стрімке погіршення ситуації з кліматом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?