Папа Римський закликав до боротьби зі змінами клімату
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський закликав до боротьби зі змінами клімату

Папа Римський закликав до боротьби зі змінами клімату
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск звернувся до зібрання молодіжних кліматичних активістів в середу, подякувавши їм за турботу з приводу зміни клімату і закликавши їх допомогти створити «культуру турботи» в боротьбі за вирішення проблеми глобального потепління.

Джерело: NBC News

Понтифік закликав молодих активістів продовжувати свої зусилля «на благо людства», додавши, що їх бачення «здатне кинути виклик світу дорослих».

«Кажуть, що ви майбутнє, але в цих питаннях ви є теперішнім. Ви ті, хто будує майбутнє сьогодні», - сказав він у відеозверненні, яке транслювалося на заході Youth4Climate в Мілані.

Папа сказав, що вирішення проблеми зміни клімату, включаючи сталий розвиток і виробництво, повинні грунтуватися на єдності та загальному почутті відповідальності.

«Повинна бути гармонія між людьми, чоловіками і жінками, і навколишнім середовищем», - сказав він. «Ми не вороги. Ми не байдужі. Ми - частина цієї космічної гармонії ».

Зібрання напередодні конференції ООН

Тисячі борців за клімат беруть участь у триденній конференції в північній Італії, на якій представники молоді з більш ніж 190 країн збираються розробити пропозиції щодо дій в сфері клімату, які будуть представлені політикам.

Шведська молодіжна активістка Грета Тунберг виступила на заході у вівторок, звинувативши уряду в недостатньо агресивних діях для скорочення викидів парникових газів і зажадавши більшої відповідальності від світових лідерів.

«Вони явно не слухають нас», - сказав 18-річний хлопець. «Просто подивіться на цифри. Викиди все ще ростуть. Наука не бреше».

Захід Youth4Climate відбудеться всього за кілька тижнів до того, як світові лідери зберуться в Шотландії на конференцію Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату. Очікується, що на знаменній зустрічі країни обговорять і викладуть оновлені цілі щодо скорочення викидів до 2030 року в рамках Паризького угоди.

Прихильник Паризької угоди

Папа є рішучим прихильником Паризької угоди, глобального пакту, який був укладений в 2015 році і підписаний більш ніж 190 країнами для спільної роботи з попередження катастрофічної зміни клімату. У тому ж році понтифік написав енцикліку, в якій закликав до революції, щоб врятувати Землю. У документі міститься заклик до людей припинити забруднення і експлуатацію планети, відмовитися від матеріалістичного і марнотратного способу життя і захистити тих, хто найбільш вразливий до впливу глобального потепління.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?