КМДА назвала терміни відкриття Центру вакцинації в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

КМДА назвала терміни відкриття Центру вакцинації в Києві

КМДА назвала терміни відкриття Центру вакцинації в Києві
Джерело:  online.ua

У Київській міській державній адміністрації готують відкриття загального Центру вакцинації проти коронавірусу COVID-19, який працюватиме в одному з районів столиці.

Джерело: брифінг мера Віталія Кличка

За словами, політика, відкриття заплановане вже на суботу, 29 травня. Працюватиме нова установа у Міжнародному Виставковому Центрі.

Згідно з уточненням, щеплення там надаватимуть громадянам України, які зареєструвалися у додатку державних послуг “Дія”.

“У Києві, як і в інших регіонах країни, триває вакцинація від COVID-19. Завтра, 29 травня, на базі Міжнародного Виставкового Центру почне працювати великий Центр вакцинації від COVID-19. У вихідні дні, щеплення вакциною CoronaVac будуть робити киянам, які зареєструвалися в додатку "Дія". Вакцину надає, нагадаю, Міністерство охорони здоров'я”, - пояснив Кличко.

Він звернув увагу, що на території столиці щеплення від інфекції вже отримали 113 тисяч громадян.
Перш за все вакцинованими були медики, представники соціальної галузі, вчителі, які залучені до проведення Зовнішнього незалежного оцінювання, паралімпійці та маломобільні громадяни.

Вакцина CoronaVac в Україні

Використання відповідного препарату на території держави офіційно почалося 13 квітня. За словами тодішнього міністра охорони здоров’я Максима Степанова, кілька тижнів тривали процеси перевірки, лабораторний контроль.

Вакцину CoronaVac виробляють у Китаї, вона належить одній з наймогутніших фармацевтичних компаній країни Sinovac, біомедичному дослідницькому інституту Бунатан у Бразилії та індонезійській компанії Biofarma.

Перша партія, обсяг якої сягав 200 тисяч доз, надійшла в Україну ще наприкінці березня.

Вакцинація в Україні

Кампанія з масової імунізації населення на тлі пандемії коронавірусу COVID-19 почалася 24 лютого. Днем раніше український уряд отримав першу партії відповідного препарату. То була Covishield (AstraZeneca) обсягом у 500 тисяч доз.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?