КНДР та Південна Корея підняли у небо винищувачі на тлі зростання напруги
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР та Південна Корея підняли у небо винищувачі на тлі зростання напруги

КНДР та Південна Корея підняли у небо винищувачі на тлі зростання напруги
Джерело:  online.ua

Південна Корея у відповідь на черговий запуск балістичних ракет КНДР вранці 4 листопада підняла у небо по тривозі близько 200 винищувачів.

Джерело:  Yonhap News Agency

Що відомо про зростання напруги між Південною Кореєю та КНДР

В Об’єднаному комітеті начальників штабів армії Південної Кореї заявили про виявлення військових літаків КНДР у небі між 11 ранку та 3 годиною дня.

Вони знаходилися як над внутрішніми районами країни, так і біля західного та східного узбережжя.

У відповідь на такі дії КНДР Південна Корея підняла у небо близько 80 винищувачів, включаючи F-35A.

Постійні ядерні випробування Північної Кореї, яка регулярно запускає ракети у бік Південної Кореї та Японії, стали причиною занепокоєння з боку США, які є союзником обох країн.

Будь-яка ядерна атака проти Сполучених Штатів або їхніх союзників і партнерів, включаючи використання нестратегічної ядерної зброї, є неприйнятною та призведе до кінця режиму Кіма, - зазначив керівник Міноборони США Ллойд Остін.

Північна Корея рішуче протестує проти спільних повітряних навчань Південної Кореї і США під назвою Vigilant Storm, що проводяться в даний час.

Масштабні військово-повітряні навчання Vigilant Storm відбуваються за участю понад 240 літаків, зокрема стелс-літаків, на тлі все більших занепокоєнь тим, що Пхеньян може незабаром провести перше з 2017 року ядерне випробування.

Наприкінці жовтня – на початку листопада КНДР вдалася до нових провокацій та погрожує ядерною зброєю США і Південній Кореї.

Так, 3 листопада Північна Корея вчергове здійснила запуск балістичної ракети невстановленого типу в напрямку Східного моря. Вона пролетіла над територією Японії. Через пуск ракети в деяких районах Японії було оголошено тривогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?