КНДР запустила ракету найбільшої дальності за останні 5 років
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР запустила ракету найбільшої дальності за останні 5 років

КНДР запустила ракету найбільшої дальності за останні 5 років
Джерело:  online.ua

За даними розвідки Південної Кореї та Японії, влада КНДР здійснила запуск балістичної гіперзвукової ракети з найбільшою дальністю за останні 5 років.

Джерело: AP

КНДР випробувала ракету надвзичайно великої дальності

За даними розвідки, ракета досягла максимальної висоти у 2 тис км та загалом пролетіла 800 км та впала в море за межами виключної економічної зони Японії.

В останнє уряд КНДР випробовув ракети такої дальності у 2017 році.

Голова міноборони Японії Нобуо Кіші зауважив, що ракета очевидно має найбільшу дальність з того моменту, як КНДР провела пуск Hwasong-15 у листопаді 2017 року.

За цей рік це вже сьомий пробний пуск. Така частота пусків очевидно свідчить про наміри КНДР чинити вплив на Вашингтон, підштовхуючи до ядерних переговорів.

У зв'язку з запуском ракети у Південній Кореї провели термінове засідання Ради нацбезпеки, під час якого припустили, що найймовірніше Пхеньян здійснив пуск балістичної ракети середньої дальності.

Також у Сеулі допускають, что Північна Корея ймовірно відмовилась від обіцянки не проводити випробувань балістичних ракет більшої дальності.

Кім Чен Ин (фото - Flickr.com)

У квітні 2018 року Кім Чен Ин заявив, що ядерні випробування і тестові запуски ракет середньої і міжконтинентальної дальності більш не є необхідними з огляду на триваючі перемовини з тодішнім президентом США Дональдом Трампом.

У Командуванні США Тихоокеанського регіону засудили запуск та закликали КНДР утриматися від подальших дестабілізуючих дій.

Північна Корея запустила невідомий снаряд біля Японського моря

Північна Корея випустила, імовірно, балістичну ракету біля свого східного узбережжя Японського моря. Про це повідомив Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Ракету запустили за кілька годин до відвідин президента Південної Кореї церемонії закладення залізниці, яка повинна з’єднати Корейський півострів. Виступаючи на церемонії, президент Південної Кореї Мун Чже Ін визнав, що запуск викликав занепокоєння щодо напруженості міжкорейських відносин, і закликав Північну Корею докласти щирих зусиль для діалогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?