Книга рекордів Гіннеса назвала найнижчу собаку у світі
Категорія
Світ
Дата публікації

Книга рекордів Гіннеса назвала найнижчу собаку у світі

Книга рекордів Гіннеса назвала найнижчу собаку у світі
Джерело:  online.ua

Книга рекордів Гіннеса назвала найнижчу собаку у світі. Нею стала чихуахуа Перл, яка навіть менша за купюру в $1.

Джерело: Книга рекордів Гіннеса

Чихуахуа визнали найнижчою собакою у світі

Перл народилась у штаті Флорида в США 1 вересня 2020 року з вагою 28 грамів. Того ж року померла попередня рекордсменка, її родичка, чихуахуа Міракл Міллі.

Зріст рекордсменки становить 9,14 см, а довжина — 12,7 см. Собака важить лише 553 г.

Кожне з трьох вимірювань ветеринар проводив від основи стопи передньої лапи до верхньої частини холки (ділянки хребта між лопатками) по прямій вертикальній лінії.

Ми щасливі мати її і цю унікальну можливість побити власний рекорд і поділитися зі світом цією дивовижною новиною, – сказала власниця Перлини Ванеса Семлер.

Найнижча собака світу полюбляє їсти лосось, курку та іншу високоякісну їжу. Також вона не проти стильно вдягатися і має спокійний характер на відміну від багатьох представників її породи.

Фото: guinnessworldrecords.com

Ванеса каже, що "кишенькова" Перл "в душі все ще дитина", попри те, що їй вже 2 роки.

У жінки є ще 3 собаки, але вони всі "нормальних" розмірів.

Фото: guinnessworldrecords.c

Що відомо про породу собак чихуахуа

Чихуахуа — найменша порода собак, названа на честь мексиканського штату Чивава, де вона була виявлена приблизно в 1850 році.

Найпоширеніша версія походження породи припускає, що чихуахуа походять від породи течичі, яку тольтеки розводили як "кімнатних" собак, шляхом схрещування з китайськими породами, завезеними конкістадорами до Америки.

Існує два різновиди чихуахуа: гладкошерста і довгошерста. Гладкошерсту називають "королівською мініатюрою". Довгошерсті, котрих називають "сонячними собачками", відрізняються вухами з "китичками" вовни, "коміра" на шиї і середньої довжини шерстю на корпусі.

Порода має дуже стійку психіку як для собак карликових порід. Вкрай рідко можна зустріти істеричного представника цієї породи. Чихуахуа відданий своєму господареві, іноді ревнивий, але не злий.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?