Коаліція дронів для України зібрала майже 500 млн євро
Категорія
Світ
Дата публікації

Коаліція дронів для України зібрала майже 500 млн євро

Дрони
Джерело:  Еспресо

Очолювана Латвією Коаліція дронів зібрала для України майже пів мільярда євро на закупівлю безпілотників

Коаліція дронів збирає гроші на допомогу Україні

Наразі в Коаліції дронів 8 держав.

Про це повідомив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс у соцмережі X.

Майже 500 мільйонів євро — таку суму на дрони вже зібрала коаліція безпілотників, ініційована Латвією.

Андріс Спрудс

Андріс Спрудс

Міністр оборони Латвії

Спрудс поінформував, що Нідерланди й Данія оголосили про спільну закупівлю БПЛА для України на загальну суму 400 млн євро. Канада фінансує ініціативу 70 млн євро. Також на придбання дронів кошти виділили Литва — 3 млн євро, і Латвія — 10 млн євро.

І це лише початок. Тривають активні переговори з іншими країнами безпілотної коаліції.

Коаліція дронів зростає

У Міністерство оборони працюють над тим, щоб до коаліції дронів долучилося щонайменше 20 країн. Наразі коаліція налічує 8 країн-партнерів

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Можемо констатувати, що дронова коаліція офіційно запущена на останньому "Рамштайні". Ми маємо дві країни-засновниці — Латвія і Велика Британія. Дуже дякуємо нашим партнерам за це лідерство, за те, що запропонували зробити цей вагомий крок до нашої перемоги, до розвитку безпілотних систем. Наразі ми маємо 8 країн, які доєдналися до дронової коаліції.

За словами Черногоренко, робота коаліції наразі триває у трьох напрямках — це закупівля коштом фінансової допомоги партнерів безпілотних апаратів українського виробництва, постачання готових безпілотних апаратів країн-партнерів і спільна робота над технологічними рішеннями, які мають бути імплементовані для ефективної роботи цих систем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?