Колаборанта Володимира Сальдо заочно засудили до 15 років вʼязниці
Категорія
Україна
Дата публікації

Колаборанта Володимира Сальдо заочно засудили до 15 років вʼязниці

Володимир Сальдо

Херсонського колаборанта Володимира Сальдо заочно засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду. Вирок винесли в Малиновському районному суді Одеси.

Сальдо отримав 15 років вʼязниці

Сальдо обвинувачували у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч.2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану),

  • ч.5 ст. 111-1(колабораційна діяльність),

  • ч. 1 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання.

У суді повідомили, що сторона обвинувачення просила визнати Сальдо винним та призначити покарання в межах санкцій статей, а саме 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Захисник Сальдо просив постановити виправдовувальний вирок у відношенні обвинуваченого.

Суд оцінив докази сторін та дійшов висновку про винуватість Сальдо та призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права займати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями на підприємствах, установах і організаціях всіх форм власності строком на 15 років.

Що відомо про Володимира Сальдо

Нагадаємо, що Сальдо - колишній член проросійської партії ОПЗЖ, колишній депутат Херсонської міськради VIII скл., нардеп України VII скл. (Партія регіонів).

Він займав посаду міського голови Херсона з 2002 до 2012 року.

Під час повномасштабного вторгнення РФ Сальдо став головою окупаційної «військово-цивільної адміністрації Херсонської області», а нині виконує обов'язки «губернатора Херсонської області» (під російською окупацією).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?