Коли не можна вживати банани — вчені розповіли про шкоду фрукту
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Коли не можна вживати банани — вчені розповіли про шкоду фрукту

Коли не можна вживати банани — вчені розповіли про шкоду фрукту
Джерело:  online.ua

Дієтологи рекомендують вживати банани хоча б один раз на день. Однак, є дані, що споживати банани краще у певний час доби, інакше з корисного фрукт перетвориться на небезпечний.

Джерело: pomorska.pl

Коли точно не варто їсти банани

Фахівці рекомендують їсти банани на сніданок тільки в поєднанні з іншими продуктами, щоб скомбінувати оптимальне співвідношення корисних жирів, білка і вуглеводів.

Не бажано їх вживати і на голодний шлунок, оскільки так можна викликати подразнення кишківника. А ось у вечірній час вони допоможуть підтримати вироблення мелатоніну, який відповідає за циркадні ритми та правильний цикл сну.

Банан – це пребіотичний продукт, який забезпечує організм клітковиною та стійким крохмалем для виробництва бутирату – масляної кислоти – поживної речовини, яку виробляють бактерії кишківника. Вона підтримує здоров'я травної системи та допомагає запобігти захворюванням. Олійна кислота – одна з причин симбіозу між бактеріями та людиною.

Кому банани особливо корисні

Насамперед фахівці радять додати до свого раціону банани жінкам. Адже ці фрукти містять велику кількість марганцю, який сприяє виробленню колагену в організмі. Саме ця речовина допомагає захиститися від старіння.

А ще банани корисні завдяки вмісту калію. Цей мікроелемент потрібен, щоб підтримувати здоров'я серця і судин. Також за його допомогою контролюється артеріальний тиск.

Банани – джерело вітамінів: група В, А, D, С і Е.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?