В Україні врожайність кукурудзи цьогоріч набагато вища, ніж в Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні врожайність кукурудзи цьогоріч набагато вища, ніж в Росії

В Україні врожайність кукурудзи цьогоріч набагато вища, ніж в Росії
Джерело:  online.ua

Експерти прогнозують цього року високий врожай кукурудзи в Україні. За врожайністю українським аграріям вдалося обігнати конкурентів із Росії. Середня урожайність кукурудзи в Україні в 2021 році склала 5,2 тонни/гектар, тим часом у Росії показник не перевищив 4,7 тонни/гектар.

Джерело: Kurkul.com.

Повідомляється, що станом на 30 вересня аграрії 18 областей розпочали збирання кукурудзи. Наразі обмолочено 358,7 тис. га (7% від прогнозу), зібрано 1,87 млн т врожаю.

Найбільше площ обмолотили сільгоспвиробники Миколаївщини — 61% від прогнозу.

Середня врожайність кукурудзи по Україні склала 5,2 т/га. Найвищу урожайність наразі фіксують в Чернігівській області — 9,2 т/га та Вінницькій — 8,6 т/га.

Найвищий вал зерна зібрано на:

  • Дніпропетровщині — 367,8 тис. т за врожайності 4,5 т/га;

  • Миколаївщині — 318,1 тис. т за врожайності 4,3 т/га;

  • Харківщині — 314,2 тис. т, врожайність — 5,1 т/га.

Завдяки гарному врожаю країна наростить свої експортні потужності, оскільки значний відсоток урожаю зерна йде за кордон.

В Україні рекордний врожай зернових і гречки

Варто зазначити, що завдяки сприятливим погодним умовам в Україні добре вродили пшениця, гречка і ряд інших культур. Так, цьогоріч врожай ранніх зернових і зернобобових культур склав 44,8 млн тонн.

Українські аграрії цього року зібрали найбільший в історії врожай пшениці та ячменю. Так, врожай пшениці склав 32,8 млн т, ячменю — 10,94 млн т. Таких показників вдалося досягнути не лише за рахунок високої врожайності, а й за рахунок збільшення посівних площ.

Також в Україні прогнозують найбільший за 3 роки врожай гречки. За попередніми оцінками експертів, валовий збір врожаю гречки буде кращим, ніж за 3 останні роки, і очікується на рівні 114 тис.т, що на 16% перевищує аналогічний показник 2020 року. Наразі збір гречки в Україні ще триває, аграрії зібрали врожай з близько 70% посівних площ.

Читайте також:

  • В Україні зібрали рекордний врожай пшениці і ячменю: що буде з цінами на продукти.

  • В Україні прогнозують найбільший урожай гречки за останні 3 роки.

  • Експерти пояснили, чому попри рекордний врожай в Україні дорожчають продукти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?