Коли українці отримають виплати за зруйноване житло — відповідь ВРУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли українці отримають виплати за зруйноване житло — відповідь ВРУ

Коли українці отримають виплати за зруйноване житло — відповідь ВРУ
Джерело:  online.ua

Наразі через “Дію” українці подали понад 335 тисяч заявок на компенсацію за зруйноване або пошкоджене житло. Що свідчить про руйнування понад 23 мільйонів квадратних метрів житла.

Джерело: Олена Шуляк

Коли запрацює закон про компенсацію за пошкоджене житло

Вже у травні 2023 року може запрацювати закон про компенсації за пошкоджене або зруйноване житло внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Закон зараз перебуває на підписі у голови Верховної ради, потім вирушить на підпис до президента.

Законом визначено два місяці на розробку урядом відповідних нормативно-правових актів,– сказала голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

За її словами, Кабінет міністрів повинен затвердити ціну квадратного метра для компенсації в кожному регіоні, оцінивши стан ринку житла.

335 тисяч заявок – це не остаточна цифра, тому що не всі мали можливість занести таку інформацію в "Дію" або через ЦНАП.

Після того як закон запрацює, українці зможуть подавати заяви на компенсацію не тільки через "Дію", ЦНАП, а й за допомогою і нотаріусів, і центрів соціального захисту.

Особливості законопроєкту

Шуляк зазначила, що компенсації видаватимуться у порядку черги. В пріоритеті: військовослужбовці, демобілізовані, багатодітні сім'ї та люди з інвалідністю тощо.

Також законопроектом передбачена компенсація саме за ті руйнування, які були отримані після 24 лютого.

"Люди, у яких зруйновані квартири, отримають житлові сертифікати, які будуть обмінювати на житло, яке вони самі оберуть. Людина буде вільно обирати і населений пункт, і самостійно ту нерухомість, яку хоче", - додала народний депутат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?