Коли ЗСУ прорвуть останню лінію оборони армії РФ — Світан назвав місяць
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли ЗСУ прорвуть останню лінію оборони армії РФ — Світан назвав місяць

Коли ЗСУ прорвуть останню лінію оборони армії РФ — Світан назвав місяць
Джерело:  online.ua

Згідно з даними розвідки США, до кінця 2023 року Збройні сили України зможуть порвати всі лінії оборони російської армії. На переконання військового експерта та полковника запасу ЗСУ Романа Світана, це може статися набагато швидше.

Джерело: "24 Канал"

Коли українські бійці зможуть прорвати другу і третю лінію оборони росіян

Як уже згадувалося раніше, нещодавно генерал Олександр Тернавський офіційно підтвердив, що близько 60% сил та засобів російські загарбники вклали в першу лінію оборони.

Щоб її пройти - наші бійці витратили 3 місяці.

За словами Тарнавського, ще по 20% ворогом було вкладено в другу та третю лінію оборони.

Як вважає Роман Світан, ще по місяцю на кожну лінію знадобиться ЗСУ, аби прорватися на Півдні.

Я гадаю, що десь в жовтні ми точно пройдемо третю лінію оборони, це приблизно в районі Токмака. Якщо ми до осінніх дощів підійдемо південніше Токмака, ближче до Азовського узбережжя, дощі заважати не будуть. Вони, щонайменше, не завдаватимуть такої шкоди, як коли б ми перебували на рівні Запоріжжя або центрального, північного Донбасу, – озвучив свій прогноз військовий аналітик.

На переконання Романа Світана, якщо у наших воїнів буде достатня кількість сил та засобів, то і форсування Дніпра та вихід до Криму цілком реальний сценарій ще цього року.

Він також звертає увагу на те, що на напрямку Олешки – Армянськ дощі надто впливати на фронт не будуть.

Чого очікувати від РФ осінню та зимою

Як попереджають українські розвідники, наприкінці вересня – на початку жовтня росіяни можуть відновити удари по енергетичній інфраструктурі України.

Світан переконаний у тому, що інтенсивність ракетних атак буде меншою, росіяни вдадуться радше до використання дронів-камікадзе.

Але збільшення щільності зенітно-ракетних комплексів, збільшення потужності протиповітряної оборони, які відбулися за рік, не дозволять росіянам, як вони намагалися, зробити блекаут, – зазначив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?