Колишній представник НАТО зізнався, чому Україну не приймають в Альянс
Категорія
Політика
Дата публікації

Колишній представник НАТО зізнався, чому Україну не приймають в Альянс

Колишній представник НАТО зізнався, чому Україну не приймають в Альянс
Джерело:  online.ua

Почесний член Атлантичної Ради та колишній заступник Генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму відверто зізнався, що члени-країни НАТО не поспішають надавати Україні членство в Альянсі, оскільки бояться спровокувати нову агресію з боку команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело: Київський Безпековий Форум

Чому НАТО боїться приймати Україну у свої ряди

"Члени НАТО постійно повторюють обіцянку, яку дали в 2008-му стосовно того, що Україна і Грузія стануть членами НАТО в майбутньому, але вони не мають особливого бажання рухатися вперед, побоюючись спровокувати нову агресію з боку Росії", - наголосив Александр Вершбоу.

Політик звернув увагу на те, що саме вагання керівництва Альянсу і брак єдності додає очільнику Кремля Володимиру Путіну сміливості в його діях.

"Але є й ті, хто вважає, що невдало сформульоване рішення саміту, а саме однозначна обіцянка членства, спровокувало Росію, і ми повинні бути обережнішими сьогодні. Я ж гадаю, що більшою помилкою була нездатність зробити так, щоб Росія заплатила високу ціну за свою агресію проти Грузії у 2008 році, і це могло безпосередньо сприяти тому, що сталося і в 2014-му", - вважає експерт.

За словами Александра Вершбоу, вагання країн-членів дає офіційній Москві помилкове відчуття того, що вона може накласти вето на євроатлантичне майбутнє нашої країни і Грузії шляхом окупації частини їхньої території.

Що важливо розуміти, сам Александр Вершбоу підтримав дії та вимоги офіційного Києва, який хоче від Альянсу виконання даних обіцянок.

"Україна повинна спонукати адміністрацію Байдена, аби вплинути на решту країн Альянсу, щоб політика відкритих дверей залишалася частиною оновленої політики Альянсу", - підсумував почесний член Атлантичної Ради.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?