Коломойський у суді прокоментував звинувачення проти себе
Категорія
Україна
Дата публікації

Коломойський у суді прокоментував звинувачення проти себе

Коломойський у суді прокоментував звинувачення проти себе
Джерело:  online.ua

Олігарх Ігор Коломойський під час засідання Шевченківського райсуду Києва за висунутими йому звинуваченнями назвав їх фантастичними. 

Джерело: засідання Шевченківського райсуду Києва

Що відомо про судове засідання та звинувачення у бік Коломойського 

У першій підозрі щодо "Нафтохіміка Прикарпаття" було, що я пограбував"Нафтохімік Прикарпаття". Я в 2013 році погасив за нього кредит за порукою, а в 2020 році він мені повернув 30% від тієї вартості, яка була погашена в 2013-му. Ще вважається, що я його "шахрайсько обібрав", - заявив Коломойський.

Стосовно нової підозри щодо заволодіння  5,8 млрд грн власників "Приватбанку", який у 2013-2014 належав Коломойському, олігарх цинічно назвав ці звинувачення "фантастичними".

А те, що написано в новій історії, яку я отримав вчора – про зміну раніше оголошеної підозри, то там говориться, що я пограбував "Приватбанк" на 5,8 млрд, причому пограбував шляхом невнесення грошових коштів і отримання на свій особистий рахунок безготівкових коштів, які я потім витрачав на свій розсуд, - заявляє Коломойський.

Коломойський називає звинувачення проти себе фантастикою

За його словами, якщо першу підозру можна вважати питанням трактування і сприйняття, то в другій написані "просто нереальні, фантастичні речі".

Уявіть собі, що тут написано в тому що з березня 2013 по лютий 2014 5,8 млрд накопичувальними сумами внесені в банк, і на базі цих паперів, цих прибуткових ордерів, на мій рахунок була перерахована подібна сума. Тобто все це - фальшивка, все це було підроблено і насправді ніяких грошей не було. Каса в банку здається щодня. Уявіть, що на момент націоналізації "Приватбанку" в касі знаходилося близько 10 млрд гривень. Уявіть з кінця періоду "злочину", тобто в лютому 2014 року по грудень 2016 року, коли відбулася націоналізація, кожен день в касу здавалися папери, в яких писалося, що є 10 млрд, а насправді знаходилося 4,2. Щодня сотні людей підписували папери. Як може бути, що в касі банку, яка перевіряється Нацбанком, за якою стежать в першу чергу, тому що це гроші вкладників можуть кожен день протягом двох років підробляти ордера? - заявляє олігарх.

Він також нагадав, що під час націоналізації, в "Приватбанк" приїхала "група захоплення" - працівники НБУ, Kroll, не менше 50 осіб:

Вони зняли всі залишки каси. Як ви думаєте, якщо за часів націоналізації в касі не вистачає 6 млрд гривень - вони б помітили? Я думаю, напевно помітили. 6 млрд гривень відсутні в касі "Приватбанку" по сьогоднішній день. Якби "Приватбанк" прийняв касу під час націоналізації, на якій було написано, що там 10 мільярдів, а насправді було 4, то на сьогоднішній день повинна бути діра в 6 млрд. Враховуючи, як з нами, колишніми власниками, судяться протягом останніх 5-6 років, я думаю, вони б не забули скористатися цим випадком, - зазначає Коломойський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?