Суд обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському

Суд обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському
Джерело:  online.ua

2 вересня Суд обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою у вигляді застави у понад 509 млн грн.  Як відомо, бізнесмена обвинувачують у відмиванні коштів. Вранці він отримав підозру від СБУ.

Джерело: СБУ, "Радіо Свобода"

"Олігарху Коломойському обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці у Дніпрі із можливістю внесення застави у понад 500 мільйонів гривень, - йдеться в повідомленні.

Також він повинен здати усі документи й не спілкуватися зі свідками. Оскаржити рішення адвокати можуть впродовж п’яти днів.

Як Коломойський коментує підозру від СБУ

Журналісти поцікавилися в олігарха, чи встиг він ознайомитися з матеріалами справи.

Коломойський відповів ствердно, однак додав, що зробив це "дуже швидко, поверхнево".

За словами колишнього власника "ПриватБанку", з тим, що вдалося прочитати, він "абсолютно не погоджується".

Після цього він констатував: "Я взагалі не думаю". Цими кількома словами він відреагував на питання, у чому, на його думку, його звинувачують правоохоронці.

Підозра для Коломойського: що наразі відомо

Вранці 2 вересня СБУ вручила українському олігарху підозру відразу за кількома статтями. Згідно з останніми даними, його звинувачують у легалізації майна, яке він отримав шахрайським шляхом.

Як зазначається, підозру бізнесмену вручали представники СБУ, Офісу генпрокурора та Бюро економічної безпеки.

Коломойського підозрюють за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • стаття 190 "Шахрайство";

  • стаття 209 "Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом".

За даними слідства, підозрюваний шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами на суму понад 570 мільйонів гривень. А надалі незаконні грошові кошти легалізував, – заявила пресслужаб ОГП.

Як зазначають в СБУ, протягом 2013 – 2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень. З цією метою використовував інфраструктуру банківських установ, які були йому підконтрольними.

Що важливо розуміти, максимальне покарання за цими двома статтями – до 12 років за ґратами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?