СБУ проводить обшуки в Ігоря Коломойського
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ проводить обшуки в Ігоря Коломойського

СБУ проводить обшуки в Ігоря Коломойського
Джерело:  online.ua

ЗМІ повідомляють, що Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки прийшли з обшуками до олігарха Ігоря Коломойського.

Джерело: УП, Суспільне

До Коломойського прийшли з обшуками

За інформацією ЗМІ, обшуки стосуються махінацій щодо "Укртатнафти" та "Укрнафти". СБУ займається розслідуванням розтрати нафтопродуктів на 40 мільярдів гривень та ухилення від сплати митних платежів.

Голова Бюро економічної безпеки Вадим Мельник підтвердив обшуки Суспільному.

Подробиць я повідомити не можу, тому що я не керівник органу досудового розслідування. Але те, що зараз детективи Бюро економічної безпеки проводять вказані обшуки, ця ситуація є, - сказав він.

Мельник не уточнив, де саме проводять обшуки.

Що відомо про справи Укрнафти

У вересні 2022 року детективи НАБУ провели обшуки вдома у Коломойського на курорті Буковель. Там вилучили документи, гаджет, а також скачали його вміст. За даними ЗМІ, обшук стосувався справи про заволодіння майном і коштами компанії "Укрнафта" на майже 13 млрд грн у 2015 році.

Перед цим Спеціалізована антикорупційна прокуратура та НАБУ оголосили підозри в цій справі колишнім менеджерам "Укрнафти", проте Коломойський не має статусу підозрюваного.

Серед підозрюваних — колишній голова правління "Укрнафти"; колишня заступниця керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто- і газопереробки компанії; колишня керівниця відділу контролю за обліком та поставками нафти і нафтопродуктів "Укрнафти"; колишні директори п’яти комерційних підприємств.

У жовтні 2022 року Ігор Коломойський прибув до офісу Національного антикорупційного бюро на допит.

5 березня 2021 року США запровадили  санкції проти Ігоря Коломойського та членів його родини через причетність до значної корупції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?