Мінюст поставив ультиматум українським олігархам
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінюст поставив ультиматум українським олігархам

Мінюст поставив ультиматум українським олігархам
Джерело:  online.ua

Голова Мінюсту Денис Малюська заявив, що бізнесмени Рінат Ахметов та Ігор Коломойський відповідають всім ознакам олігархів, та підпадають під відповідний закон, який почне діяти вже в травні цього року.

Джерело:  Forbes Україна

Що влада вимагає від олігархів 

Малюська нагадав, що наразі Рінат Ахметов посідає перше місце у рейтингу Forbes та має всі ознаки олігарха, вказані у відповідному законі.

Зокрема, Ахметов володіє медіа-ресурсами, активами, приватними бізнес-підприємствами, а також має партнерів по бізнесу серед політиків у Верховній Раді.

Рінат Ахметов (фото - Flickr.com)

Очільник Мінюсту також зазначив, що схожа ситуація із Ігорем Коломойським.

Ігор Коломойський (фото - Flickr.com)

У той же час Малюська зазначив, що стосовно Петра Порошенка є інформація про наявність у нього великих бізнес-активів, він також приймає активну участь у політиці, однак володіння телеканалами "Прямий" і "5 канал" наразі під питанням.

Петро Порошенко (фото - Flickr.com)

Тим не менш, голова Мінюсту додав, що політика вказаних каналів досі така, наче воні перебувають під контролем Порошенка.

За словами Малюськи, у всіх цих бізнесменів є час до 7 травня, щоб позбутись статусу олігархів.

Що відомо про закон проти олігархів 

Згідно із антиолігархічним законом, який був підписаний президентом України Володимиром Зеленським 5 листопада минулого року, визначенням статусу олігархів буде займатись РНБО.

Олігархів будуть визначати за чотирма ознаками: бере участь у політичному житті; впливає на ЗМІ; є кінцевим бенефіціаром підприємства з монопольним становищем; підтверджена вартість активів особи та суб'єктів господарювання, бенефіціаром яких вона є, перевищує 1 мільйон прожиткових мінімумів.

Особам, які будуть визначені, як олігархи, буде заборонено фінансувати політиків та політичні партії, приймати участь у приватизації великих підприємств, а також фінансувати політичну агітацію та мітинги з політичними вимогами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?