У Раді зареєстрували постанову про запровадження санкцій проти олігарха Коломойського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді зареєстрували постанову про запровадження санкцій проти олігарха Коломойського

У Раді зареєстрували постанову про запровадження санкцій проти олігарха Коломойського
Джерело:  online.ua

Депутатське обʼєднання “Справедливість”, яке утворили колишні члени “Голосу”, зареєструвало у Верховній Раді постанову про накладення санкцій на олігарха Ігоря Коломойського. Про це повідомила голова обʼєднання Олександра Устінова.

Джерело: Facebook Устінової.

Депутатка вважає, що саме Рада повинна проголосувати за санкції проти олігарха, якого пов'язують з чинним президентом, і тоді звернутися до РНБО, щоб не вийшло «вибірковості» санкцій.

«Це чудовий спосіб нашій монобільшості показати справжній намір боротися з олігархами, а опозиції не говорити про те, що парламент „ламали через коліно“, а самим як парламенту розпочати боротьбу з олігархами. Не займатися політичним піаром та захистом тих, хто спонсорує політиків, а проголосувати санкції проти Коломойського», — заявила Устінова.

Народна обраниця назвала постанову «тестом» на готовність до «справжніх» кроків в напрямку деолігархізації.

«Це чудовий тест для кожної політичної сили та їх готовності не до популізму, а справжніх кроків проти олігархів. Подивимося чиї підписи там будуть і хто цей тест пройде», — йдеться у пості депутатки.

Закон про олігархів

Нагадаємо, 23 вересня Верховна рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт президента Володимира Зеленського № 5599 про статус олігархів.

"За" ухвалення проєкту закону про олігархів проголосували 279 народних депутатів. Зокрема, 229 голосів дала фракція "Слуга народу", 18 голосів — "За майбутнє", 11 голосів — "Голос", 6 голосів — позафракційні.

Документом визначаються такі поняття як олігарх, пов'язана особа, бенефіціар, контролер. Закон передбачає створення Реєстру олігархів та застосування до осіб, які будуть включені до цього Реєстру, певних заборон та обмежень. Так, пропонується заборонити олігархам здійснювати внески на підтримку політичних партій, бути покупцем у процесі приватизації державних об'єктів. Олігарх в Україні фактично не зможе бути власником ЗМІ.

Читайте також:

  • Рада ухвалила законопроєкт про реєстр олігархів України: що він передбачає.

  • Тимошенко висловилася про закон про олігархів: це фейк.

  • Відомо, що чекає на Порошенка у разі визнання його олігархом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?