Відомо, що чекає на Порошенка у разі визнання його олігархом
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомо, що чекає на Порошенка у разі визнання його олігархом

Відомо, що чекає на Порошенка у разі визнання його олігархом
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства юстиції Денис Малюська звернув увагу на те, що у разі потрапляння колишнього українського президента Петра Порошенка до реєстру олігархів проти нього застосують низку обмежень. Насамперед йдеться про заборону на приватизацію майна.

Джерело: Малюська в ефірі програми "Право на владу"

В КМУ пояснили, що буде з Порошенком у разі визнання його олігархом

"Якщо він (Порошенко – ред) потрапить у реєстр. І до нього буде застосована низка обмежень – заборона на приватизацію, контакти з ним, окрім винятків, установлених законом, таких як відкриті засідання органів державної влади, наприклад, у парламенті", – заявив Малюська.

За словами представника Кабміну, у олігархів буде "пільговий період", щоб мати можливість бізнесменами та не потрапити до реєстру. Урядовець звернув увагу на те, що протягом цього часу вони можуть добровільно позбутися критеріїв статусу олігарха, передбачених законом.

"Якщо вони стануть простим бізнесом протягом цих 6 місяців, до них не буде ніяких претензій. Вони не будуть в реєстрі, на них не будуть поширюватися обмеження, передбачені законом", – пояснив Малюська

Що відомо про спеціальний реєстр олігархів

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон про створення реєстру олігархів і про позбавлення їх деяких прав.

Законом передбачено створення спеціального реєстру, куди будуть вносити олігархів. Згідно з законом, олігархами вважатимуться представники бізнесу, які беруть активну участь у політичному житті країни, мають неабиякий вплив на вітчизняні ЗМІ та володіють активами на суму більше 2,3 млрд гривень.

Олігархами можуть бути різноманітні посадовці чи прямо пов’язані з ними особи.

Перш за все занесеним у список заборонять брати участь у приватизації, а також робити внесок у діяльність політичних партій. Такі особи мають на регулярній основі подавати декларації про майно й доходи, а в разі неподання на них чекатиме дисциплінарна чи політична відповідальність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?