Тимошенко висловилася про закон про олігархів: це фейк
Категорія
Політика
Дата публікації

Тимошенко висловилася про закон про олігархів: це фейк

Тимошенко висловилася про закон про олігархів: це фейк
Джерело:  online.ua

Лідерка парламентської фракції “Батьківщина”, народна депутатка Юлія Тимошенко розкритикувала прийнятий сьогодні Верховною Радою антиолігархічний закон Зеленського. Вона впевнена, що закон насправді жодної загрози для олігархів не становить. 

Джерело: брифінг Юлії Тимошенко у Верховній Раді.

«Президент України вніс до Верховної Ради так званий антиолігархічний закон, у якому олігархам нічого не загрожує. Що там передбачено, як покарання олігархів? Що буде створений поіменний їх список (олігархів – ред.). Усі й так знають, хто в країні є олігархом. Цей список їм абсолютно нічим не загрожує”, - зазначила політикиня.

Також вона пройшлася і по інших пунктах закону.

Тимошенко наголосила, що пункт про декларування статків олігархам теж не страшний. Адже вони й так уже декларують свої доходи, адже прийняті відповідні закони.

“Третє «серйозне» покарання олігархів – заборона володіти ЗМІ. Але олігарх може оформити ЗМІ на будь-яку іноземну компанію, яка з ним не пов’язана. Тому цей пункт також нічим їм не загрожує. І четвертий пункт – забороняється олігархам брати участь у приватизації. Вони й так уже все приватизували. А якщо захочуть ще щось приватизувати, то зроблять це за допомогою споріднених компаній. Це класичний фейк, а не антиолігархічний закон», – зауважила Тимошенко.

Політикиня поглузувала з терміну введення закону у дію, адже за цей час олігархи можуть вирішити усі потрібні їм питання на свою користь.

«Цей закон вони хочуть ввести в дію через пів року. Це взагалі вже посміховисько. Адже за пів року усі олігархи усе переоформлять так, як вони хочуть», – заявила Тимошенко.

Закон про реєстр олігархів

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла закон про створення реєстру олігархів і про позбавлення їх деяких прав. Законопроєкт №5599 авторства президента Зеленського у цілому підтримали 279 народних обранців. За закон голосували депутати із фракцій «Слуга народу»(229 голосів) та груп «Голос» (11), «Довіра»(15), «За майбутнє»(18).

Закон критикувала опозиція, а також спікер парламенту Дмитро Разумков. Опозиційні депутати вимагали повного розгляду усіх поправок до законопроєкту, однак фракція «Слуга народу» та віцеспікер Руслан Стефанчук домоглись скороченого розгляду.

Читайте також:

  • Рада ухвалила законопроєкт про реєстр олігархів України: що він передбачає.

  • В Офісі Зеленського назвали власну причину замаху на Шефіра.

  • Рада попередньо підтримала законопроєкт Зеленського про олігархів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?