СБУ оголосила про підозри керівникам Укртатнафти Коломойського
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила про підозри керівникам Укртатнафти Коломойського

СБУ оголосила про підозри керівникам Укртатнафти Коломойського
Джерело:  online.ua

Представники СБУ за результатами масштабних обшуків повідомили про викриття масштабної схеми привласнення 40 млрд гривень компаніями олігарха Ігоря Коломойського Укрнафта" та "Укртатнафта". Через це вищому керівництву компаній оголошено підозри.

Джерело: сайт  СБУ

Що відомо про масштабні схеми розкрадання коштів компаніями Коломойського 

За інформацією слідчих СБУ, привласнення коштів також супроводжувалось ухиленням від сплати податків та відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом.

Своєю чергою в СБУ нагадують, що ПАТ "Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією нашої країни, а ПАТ "Укртатнафта" - нафтопереробною.

Наразі у рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності.

Мова йде про виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

За матеріалами слідства, махінації проводилися в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

Тож на основі цього СБУ спільно з Бюро економічної безпеки провела низку обшуків.

Вони здійснювалися за місцем проживання фактичних власників і топ-менеджменту фінансово-промислової групи, до якої входять ці компанії, а також за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України.

За результатами слідчих дій топменеджменту ПАТ "Укртатнафта" оголошено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, - повідомляють представники СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?