Команда Байдена висунула нову жорстку вимогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена висунула нову жорстку вимогу Україні

Команда Байдена висунула нову жорстку вимогу Україні
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена вимагає в України прискорити процес формування Вищої ради правосуддя. З такою заявою нещодавно виступили представники Державного департаменту США.

Джерело: сайт Держдепу

США вимагають прискорити формування Вищої ради правосуддя в Україні

"Сполучені Штати разом із Урядом України, громадянським суспільством та іншими міжнародними партнерами визнають, що судова реформа має вирішальне значення для зміцнення верховенства права та залучення іноземних інвестицій в Україну", - йдеться в заяві американської влади.

Окрім того, керівництво Держдепу звертає увагу на те, що 2 місяці тому офіційний Київ ухвалив історичний закон, який дає можливість для справжньої реформи судової влади. Також команда Джо Байдена нагадує про те, що міжнародні партнери призначили висококваліфікованих експертів для підтримки оновлення найвищого в Україні органу судового управління – Вищої ради правосуддя, відповідно до цього закону.

Проте 13 вересня Рада суддів України неочікувано для всіх відмовила висунути українських суддів для участі у процесі – відмова, яка загрожує зірвати запевнення справжньої судової реформи в Україні.

Білий дім також звернув увагу команди українського лідера Володимира Зеленського на те, що "ще є час заощадити зусилля".

Рада суддів може виконувати свої зобов'язання щодо виконання закону та висувати кандидатури.

"Ми залишаємось прихильними щодо цієї реформи, щоб народ України міг довіряти своїм судам та суддям, а також щоб Україна могла продовжувати свій шлях до євроатлантичної інтеграції", – наголосили у своїй заяві представники Державного департаменту США.

Як уже згадувалося раніше, Рада Суддів 13 вересня не змогла обрати від себе трьох членів Етичної ради, які повинні контролювати доброчесність членів Вищої ради правосуддя. Жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів під час таємного голосування. За кандидатів проголосувало лише 4 члени Ради Суддів з 26.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?