Команда Лаврова влаштувала істерику на тлі саміту G7
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Лаврова влаштувала істерику на тлі саміту G7

Команда Лаврова влаштувала істерику на тлі саміту G7
Джерело:  online.ua

Російські дипломати із команди глави МЗС РФ Сергія Лаврова цинічно назвала саміт Групи семи в японській Хіросімі "політизованим" заходом, під час якого нібито лунають антиросійські та антикитайські заяви.

Джерело: МЗС РФ

У Росії панікують через результати саміту G7

Представники МЗС РФ скаржаться на те, що головним результатом зустрічі "Великої сімки" став набір заяв, насичених "одіозними пасажами антиросійського, а також антикитайського характеру".

Таким чином, укотре результатом заходу "сімки" стають політизовані рішення, спрямовані на прокреслення розділових ліній у міжнародних відносинах, – бідкаються російські дипломати.

Ба більше, команда Лаврова бреше, що "Група семи" необоротно деградувала.

Перетворилася на "інкубатор", де під проводом англосаксів визрівають деструктивні ініціативи, що розхитують глобальну стабільність. Потім вони нав'язуються проамериканській масовці з-поміж країн НАТО, ЄС та інших сателітів Вашингтона, – цинічно заявляють в МЗС РФ.

Окрім того, російські дипломати заявили про нібито "панічний страх" Заходу перед "об'єктивним процесом становлення багатополярності та руйнування американоцентричної гегемонії".

Чому РФ вигнали із Великої вісімки

Що важливо розуміти, країна-агресорка була членом клубу індустріально розвинених демократій G7, який раніше був відомий як G8, поки її не виключили після анексії українського Криму в 2014 році.

Водночас у своїй заяві МЗС РФ вказує на неспроможність Групи ще під час фінансової кризи 2008-2009 років, коли до її складу ще входила Росія.

Не можна також не згадати про те, що український лідер Володимир Зеленський був присутній на саміті в Хіросімі як гість, і цією можливістю він скористався, щоб закликати країни-члени НАТО продовжити постачання зброї та дипломатичну підтримку Києва на тлі війни з Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?