Команда Меркель вимагає негайних переговорів з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель вимагає негайних переговорів з Росією

Команда Меркель вимагає негайних переговорів з Росією
Джерело:  online.ua

Член команди німецької лідерки Ангели Меркель та очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас вимагає, щоб Росію та Китай залучили до перемовин щодо майбутнього Афганістану, зокрема щодо планів евакуації афганців, які зазнають можливих переслідувань з боку талібів.

Джерело: інформаційна агенція  DPA

Німеччина закликає до негайних переговорів з Росією та КНР

За словами німецького дипломата, термінове засідання Ради Безпеки ООН у Нью -Йорку, яке відбудеться 30 серпня, стане свідченням того, чи планують РФ та Китай співпрацювати.

"Вживаються зусилля, щоб залучити до столу всіх важливих міжнародних партнерів, і тому буде важливо, щоб там були також Росія та Китай", - підкреслив Гайко Маас.

Що важливо розуміти, на відміну від інших постійних членів Ради Безпеки ООН - Сполучених Штатів Америки, Великобританії та Франції - офіційні Москва та Пекін досі не закрили свої посольства в Афганістані.

Як повідомляє команда Ангели Меркель, очільник МЗС Німеччини відвідує Ташкент у рамках поїздки до трьох сусідніх з Афганістаном країн для перемовин, які присвячені продовженню евакуаційних заходів.

Цього ж дня Гайко Маас вирушить до Таджикистану для переговорів у Душанбе. 31 серпня він проведе зустрічі в столиці Пакистану Ісламабаді.

"Три країни мають спільні сухопутні кордони з Афганістаном і, як очікується, будуть одними з основних перших місць призначення для людей, які рятуються від правління талібів в Афганістані. Німеччина планує прийняти до себе 40 000 осіб, включаючи колишніх афганських співробітників, які особливо потребують захисту, таких як правозахисники та їх сім'ї", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, Німеччині вдалося вивезти з Афганістану понад 5300 людей, перш ніж завершити евакуаційну місію з аеропорту Кабула 26 серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?