На авіабазу в Ємені впала балістична ракета — загинули десятки людей
Категорія
Світ
Дата публікації

На авіабазу в Ємені впала балістична ракета — загинули десятки людей

На авіабазу в Ємені впала балістична ракета — загинули десятки людей
Джерело:  online.ua

30 серпня офіційно стало відомо, що на півдні Ємену загинули щонайменше 30 військовослужбовців в результаті атаки на ключову військову базу - авіабазу Аль-Анад - з допомогою ракет та безпілотників з вибухівкою. Варто зазначити, що це сталося в провінції Лахдж.

Джерело: інформаційна агенція AP з посиланням на речника південних сил Ємену Мохаммеда ан-Накіба

В результаті падіння ракети на базу в Ємені загинули 30 людей

Як стверджує прессекретар південних сил Ємену, на Аль-Анад прогриміли як мінімум три вибухи. В тренувальну зону бази, де десятки військовослужбовців виконували ранкову зарядку, впала балістична ракета.

Згідно з останніми даними, поранення отримали щонайменше 65 осіб. Більшість поранених доставили в найближчу лікарню Ібн Халдуна. Один із представників охорони здоров'я звернув увагу на те, що значна кількість поранених наразі знаходяться в критичному стані – вони отримали опіки третього ступеня.

За словами Мохаммеда ан-Накіба, існує велика ймовірність того, що кількість жертв може зрости, адже команди рятувальників досі розчищають території. Редакція AP наголошує, що це була одна з найбільш смертоносних атак в громадянській війні в країні за останні роки.

Що важливо розуміти, ця авіабаза належить міжнародно визнаному уряду.

"Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за напад, але офіційні особи звинуватили в нападі на базу хуситів. Посадовці говорили на умовах анонімності, оскільки вони не були уповноважені інформувати ЗМІ. Військовий представник хуситів не підтвердив і не заперечив факт нападу. Зазначається, що хусити раніше вже скоювали аналогічні атаки, в тому числі одну з використанням бомбардувального безпілотника на Аль-Анад в січні 2019 року, в результаті чого загинули шість військовослужбовців", - йдеться в повідомленні інформаційної агенції.

Читайте також:

  • У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки.

  • Теракт в Кабулі забрав життя 200 людей.

  • США уже почали мститися за теракт в Кабулі: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?