Команда Путіна зірвала зустріч Ради безпеки ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна зірвала зустріч Ради безпеки ООН

Команда Путіна зірвала зустріч Ради безпеки ООН
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна неочікувано для всіх зірвала онлайн-зустріч Ради безпеки ООН щодо Косова через участь у ній представниці уряду Косова на тлі прапора Косова.

Джерело: "Балканський оглядач"

Що відомо про демарш РФ

Зразу ж після старту зустрічі представник РФ Дмитро Полянський, який є першим заступником постійного представника РФ при ООН, публічно поскаржився на появу міністерки закордонних справ Косова Доніки Гервали на тлі косовського прапора.

"Ми не проти участі представників Косово в нашому засіданні. Це вже встановлено практикою. Так чи інакше, я б хотів звернути увагу членів Ради на той факт, що пані Гервала сидить на тлі емблеми Косово", - сказав він.

Фото - скриншот онлайн-засідання РБ ООН

Російський дипломат звернув увагу на те, що не всі країни світу визнали Косово, тому представниця Косова повинна або замінити фон, або прибрати прапор з кадру.

"Після цього виступив представник Великої Британії, який зазначив, що поточна зустріч не є офіційним засіданням Ради Безпеки ООН, на якому застосовуються ці правила, і додав, що останнє засідання проходило саме так, як й сьогодні, і тому він не бачить причин просити представницю Приштини змінити фон чи прибрати прапор", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що невдовзі після виникнення цього конфлікту трансляцію зупинили і РБ ООН пішла на закриті консультації.

Що важливо розуміти, сесію скликали для обговорення доповіді Генерального секретаря ООН про ситуацію в Косово і Метохії за період з вересня 2020 року по березень 2021 року.

Нагадаємо, що Україна, на відміну від переважної більшості європейських країн і світу, не визнає державу Косово.

Позиція з приводу визнання Косова залишається незмінною, а саме: базуючись на основоположних міжнародно-правових документах, Україна дотримується принципу безумовної поваги до суверенітету і територіальної цілісності всіх держав у міжнародно-визнаних кордонах.

Україна вважає Косово невід'ємною частиною Сербії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?