Команда Зеленського розповіла НАТО про справжні плани Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського розповіла НАТО про справжні плани Кремля

Команда Зеленського розповіла НАТО про справжні плани Кремля
Джерело:  online.ua

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу, що команда президента Володимира Зеленського вважає штучну міграційну кризу на білорусько-польському кордоні, військові маневри Росії довкола України та енергетичну кризу в Європі складовими гібридної війни РФ проти Європи.

Джерело: сайт НАТО

Кулеба пояснив НАТО, що замислив Путін щодо України

"Російські військові маневри, енергетична криза в Європі, драматичне використання мігрантів як зброї на кордонах Білорусі з Польщею та Литвою та масивна дезінформація мають розглядатися в єдиному комплексі - тому що все це є елементами гібридної війни Росії проти Європи та євроатлантичної спільноти", - наголосив український дипломат.

На переконання Дмитра Кулеби, останні маневри РФ біля кордону України важко назвати нарощуванням сил, адже значна частина військ країни-агресорки після весняного загострення не відводилася.

"Те, що відбувається нині, це радше демонстрація, що Росія може швидко активувати вже накопичені війська та озброєння, а керівництво РФ розглядає різні варіанти, у тому числі військовий, - підкреслив глава МЗС України.

Дмитро Кулеба визнав, що поки важко зрозуміти, яким сценарієм скористається Володимир Путін, однак готуватися необхідно до всіх можливих варіантів розвитку подій.

"Важливо, щоб Україна та союзники тісно координувалися і вжили всіх заходів, які можуть допомогти стримати Росію і запобігти найгіршим сценаріям", - додав український дипломат.

Окрім того, представник команди Зеленського подякував НАТО за солідарність з Україною та наголосив, що під час бесіди із Столтенбергом обговорювали, як посилити спроможність України захищатися і як краще приборкати РФ.

"Україна завжди була і залишиться відданою миру, справедливості та безпеці у Європі. Ми готові співпрацювати з Альянсом для захисту цих фундаментальних приципів", - підсумував Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?