Командири армії РФ під страхом смерті женуть військових в атаку під Бахмутом
Категорія
Україна
Дата публікації

Командири армії РФ під страхом смерті женуть військових в атаку під Бахмутом

Командири армії РФ під страхом смерті женуть військових в атаку під Бахмутом
Джерело:  online.ua

За словами гранатометника 5-го штурмового полку Юрія Сиротюка, російські військові відмовляються йти в атаку під Бахмутом. Офіцери буквально змушені погрозами тягти їх у бій.

Джерело:  Radio NV

Росіяни відмовляються йти в атаку під Бахмутом 

Ми бачимо появу на передньому краю офіцерів, у бій ведуть офіцери. Це про що свідчить? Ми нещодавно бачили ситуацію, коли капітан російських військ особисто вів в атаку. Це свідчить про те, що солдати не хочуть йти в атаку, що вони не вірять в успіх справи, їх веде офіцер, - наголосив Сиротюк.

Він також зазначив, що у розпорядженні українських військових постійно опиняються документи та телефони загиблих офіцерів РФ.

Втечі немає, розвалу фронту немає. Але і морального високого духу в ворога немає. Якщо ще трошки під'їде нової техніки з нашого боку, думаю, противнику буде дуже сутужно. Вони дуже бояться українського контрнаступу. Його ще немає, а вони себе так перелякали, що будь-який наш рух вперед вони вже розцінюють, як це великий український наступ. Вони все міряють "котлами". Зараз вони всі чомусь живуть в панічному настрої, що вони опиняться в котлі, - підкреслює Сиротюк.

Чи можуть ЗСУ відступити з Бахмута

За словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, українські військові можуть вийти з Бахмута, однак відповідне рішення може приймати виключно вище командування.

Відхід з міста чи його оборона - це буде вирішуватися тільки з врахуванням доцільності і збереженням своїх сил і засобів. Можливі різні варіанти, але це тільки на розгляд командування, яке за понад рік війни показало, що завжди приймає вірні рішення. Потім це дозволить завдати ще більшу шкоду ворогу і за потреби повернути ці позиції, - пояснив Череватий.

Він зазначив, що українські військові мають безпечний шлях для можливого відходу з Бахмута. Також є шляхи для постачання боєприпасів та евакуації поранених.

У нас завжди була можливість доставляти туди все необхідне, навіть у найкритичніші дні, прокладати додаткові шляхи сполучення і забирати поранених. Така ситуація залишається і зараз, - запевнив речник ОК "Схід".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?