Комедійна драма про українську гімнастку "Ольга" отримала приз SACD у Каннах
Категорія
Культура
Дата публікації

Комедійна драма про українську гімнастку "Ольга" отримала приз SACD у Каннах

Комедійна драма про українську гімнастку "Ольга" отримала приз SACD у Каннах
Джерело:  online.ua

Драма французького режисера Елі Граппе “Ольга”, яка розповідає історію молодої української гімнастки, отримав приз спільноти письменників і композиторів SACD на 74-му Каннському кінофестивалі.

Джерело: Державне агентство з питань кіно

Згаданий приз отримує один з 7 художніх фільмів, які беруть участь у конкурсі. Переможцю дістається 5 тисяч євро.

Кінострічка присвячена життю української спортивної гімнастки, яка вимушена залишити Україну заради Швейцарії, де мешкає родина її батька. Водночас мати дівчини регулярно зазнає тиску й погроз від політиків через роботу в журналістиці.

Події фільму тривають у драматичні часи Євромайдану, за яким головна героїня стежить вже зі Швейцарії.
Ролі у стрічці виконали непрофесійні актори. Молоду гімнастку зіграла професійна спортсменка Анастасія Будяшкіна.

Передбачається, що в українських кінотеатрах фільм можна буде побачили у лютому 2022 року.

За оприлюдненими даними, копродукцією “Ольги” займалися одночасно Україна, Франція та Швейцарія. З української сторони до створення долучилася компанія PRONTO FILM та продюсери - Максим Асадчий і Сашко Чубко.

“Ми працювали над цим проєктом з нашими швейцарськими та французькими партнерами з 2017 року і щасливі, що результат виправдав вкладені зусилля. На Каннському кінофестивалі пролунав гімн України, глядачі плакали на кадрах з Революції гідності і приходили в Український павільйон дякувати за фільм. Ми сподіваємося на всебічну державну підтримку прокату: ми розраховуємо на широкий реліз, адже це не лише яскравий фільм до річниці подій на Майдані, а й захоплююча спортивна драма, що тримає глядача у напрузі з першої до останньої хвилини”, - прокоментував процес фільмування Асадчий.

Каннський фестиваль торік було скасовано через коронавірусну пандемію та введення карантинних обмежень. Цьогоріч фестиваль почався 6 липня й триватиме у Франції до 17-го числа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?