Компанія OpenAI планує залучити 100 млрд дол інвестицій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Компанія OpenAI планує залучити 100 млрд дол інвестицій

OpenAI
Джерело:  Bloomberg

Компанія-розробниця чат-боту на основі штучного інтелекту ChatGPT – OpenAI – веде перемовини щодо нового раунду фінансування на суму не менше 100 млрд дол. OpenAI також провела переговори щодо залучення фінансування для нового підприємства з виробництва чіпів з компанією G42 з Абу-Дабі.

OpenAI масштабується – є плани залучення багатомільярдних інвестицій

Компанія OpenAI, яка розробила чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT, проводить переговори щодо 100 млрд дол інвестицій.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання з посиланням на власні джерела, зазначає, що умови, оцінка і терміни раунду фінансування ще не остаточно визначені і можуть змінитися.

OpenAI також провела переговори щодо залучення фінансування для нового підприємства з виробництва чіпів з компанією G42 з Абу-Дабі, що базується в Абу-Дабі.

Наразі незрозуміло чи пов'язані між собою підприємство з розробки чіпів і ширше фінансування компанії. OpenAI обговорювала залучення від 8 до 10 млрд дол США від G42.

OpenAI планує завершити окрему тендерну пропозицію під керівництвом Thrive Capital на початку січня, що дозволить співробітникам компанії продати акції за ціною 86 млрд дол, – йдеться в повідомленні.

Крім того, компанія Microsoft раніше взяла на себе зобов'язалася інвестувати понад 10 млрд дол у OpenAI.

OpenAI залучила нових інвесторів

Стартап-розробник чат-боту ChatGPT – OpenAI – знайшов нових інвесторів, завершивши продаж акцій на суму 300 млн дол при оцінці в 27-29 млрд дол.

Про це пише TechCrunch з посиланням на документи, з якими ознайомилось видання.

Згідно з документами, з якими ознайомився TechCrunch, венчурні фірми, серед яких Tiger Global, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Thrive і K2 Global, придбали нові акції.

Джерело видання повідомляє, що фонд Founders Fund також інвестує. Загалом венчурні інвестори вклали трохи більше 300 млн дол при оцінці компанії в 27-29 млрд дол. Це окремо від великої інвестиції від Microsoft, оголошеної раніше цього року.

Вважається, що розмір інвестицій Microsoft становить близько 10 млрд дол, – пише видання.

OpenAI відмовилася коментувати інформацію.

Наскільки ми розуміємо, угоди вже підписані інвесторами і гроші переказали; залишилося тільки отримати контрасигнацію від OpenAI. План полягав у тому, щоб зробити цю інвестицію публічною наступного тижня.

Загалом, за словами співрозмовника, зовнішні інвестори зараз володіють понад 30%

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?