Компанія Microsoft почала розробку нової Windows 12
Категорія
Технології
Дата публікації

Компанія Microsoft почала розробку нової Windows 12

Компанія Microsoft почала розробку нової Windows 12
Джерело:  online.ua

Коли Microsoft представила операційну систему Windows 10, вона заявила, що Windows 10 буде останньою і остаточною версією Windows. Минулого року Microsoft випустила Windows 11, і чутки свідчать, що компанія вже працює над Windows 12.

Джерело: Ghacks

Microsoft готує Windows 12

Дослідник безпеки Swift з питань безпеки та кілька інших веб-сайтів стверджують, що Microsoft уже працює над наступною версією Windows.

Windows 10 буде зовсім іншою операційною системою відповідно до інформації.

Microsoft планує відмовитися від частини старої основи Windows, яка є частиною всіх версій операційної системи, включаючи Windows 11.

  • Для Windows 12 потрібен обліковий запис Microsoft для користувачів Home та Pro.

  • Мікросхема безпеки Microsoft Pluton буде обов'язковою.

  • TPM 2.0 і безпечне завантаження відіграватимуть більшу роль.

  • Будуть використані частини та частини Windows 10X.

Наразі до всього потрібно ставитися з певною скептицизмом. Корпорація Майкрософт не підтвердила нічого з цього за винятком нових оголошень про вакансії, і доступної інформації мало. Незважаючи на це, деякі моменти потребують додаткових пояснень.

Фото - commons.wikimedia.org

Поточні збірки та остаточні версії Windows 11 Professional вже потребують облікового запису Microsoft під час налаштування, і ця зміна може стосуватися підготовки до наступної версії Windows.

Microsoft Pluton — це чіп безпеки, який компанія розробила у співпраці з AMD, Intel і Qualcomm. На відміну від чіпів TPM, Pluton вбудовується безпосередньо в процесор. Архітектура обмежує або усуває певні форми атак, які спрямовані на поточні установки за допомогою мікросхем TPM.

Пристрої Windows із Pluton використовуватимуть процесор безпеки Pluton для захисту облікових даних, ідентифікаційних даних користувачів, ключів шифрування та особистих даних. Жодна з цієї інформації не може бути видалена з Pluton, навіть якщо зловмисник встановив зловмисне програмне забезпечення або повністю володіє ПК.

Операційна система Microsoft Windows 10 підтримується до 2025 року, Windows 11, яку Microsoft випустила лише минулого року, ще не має остаточної дати закінчення підтримки.

Якщо Windows 11 підтримуватиметься протягом 10 років, то Windows 11 підтримуватиметься до кінця 2031 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?