Компанія Spacebit заявила про першу українську місію на Місяць
Категорія
Україна
Дата публікації

Компанія Spacebit заявила про першу українську місію на Місяць

Компанія Spacebit заявила про першу українську місію на Місяць
Джерело:  online.ua

30 серпня під час масштабної конференції компанія Spacebit офіційно заявила про першу українську місію на Місяць. Згідно з останніми даними, здійснить її сама компанія Spacebit разом із американськими та українськими партнерами. Її запланували на 2022 рік. Також вказано, що вже відома сума, в яку обійдеться цей проєкт.

Джерело: "Укрінформ"

Що відомо про першу українську місію на Місяць

За словами представників компанії Spacebit, в рамках місії вони мають намір доставити на супутник техніку для проведення наукових досліджень.

Наразі йдеться про камери та радіаційні сенсори, які виготовлять українські інженер. Окрім того, наголошується, що їх протестує сама компанія Spacebit спільно з Конструкторським бюро “Південне”, Науково-виробничим підприємством "Меридіан" ім. Корольова, підприємством Екотест та ТитанЕра.

Згідно з останніми даними, українській компанії ця місія обійдеться у 1,5 мільйона доларів. Однак ці гроші, як очікується, можна буде окупити у вигляді відродження ролі нашої країни як космічної держави на міжнародній арені, давши поштовх для розвитку вітчизняних космічних проєктів.

За словами народного депутата України, голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитра Наталуха, є велика ймовірність того, що до 2040 року загальносвітовий прибуток від космічної діяльності сягне одного трильйона доларів. Саме наша країна має всі шанси стати однією з тих держав, яка цей прибуток розділить.

"Про цей проєкт дізнаються у всьому світі, адже Україна стане однією з небагатьох держав, яка змогла успішно доставити науковий вантаж на Місяць", – наголосив засновник та генеральний директор Spacebit Павло Танасюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?