Компанія відомого спортсмена Сергія Бубки продає паливо армії РФ на окупованих територіях — журналісти Bihus.Info
Категорія
Україна
Дата публікації

Компанія відомого спортсмена Сергія Бубки продає паливо армії РФ на окупованих територіях — журналісти Bihus.Info

Компанія відомого спортсмена Сергія Бубки продає паливо армії РФ на окупованих територіях — журналісти Bihus.Info
Джерело:  online.ua

Журналісти проекту Bihus.Info з'ясували, що російська фірма "Монблан", яка належить відомому українському спортсмену легкоатлету Сергію Бубці і його брату Василю, продає паливо злочинній армії РФ на окупованих територіях України.

Джерело:  Bihus.Info

Що відомо про бізнес Сергія Бубки 

За інформацією журналістів, в травні цього року уклала зі злочинною армією РФ контрактів на постачання пального на 800 тис рублів.

Зазначається, що фірма є частиною родинного бізнеса Бубки. Компанію було створено у Донецьку з метою продажу пального.

Журналісти підкреслюють, що згідно із даними рєєстра юридичних осіб на території України, компанія продовжувала працювати навіть після захоплення злочинною армією РФ частини Донецької та Луганської областей.

У цьому бізнесі разом с Сергієм Бубкою його брат Василь та мати Валентина.

За інформацією розслідувачів, до 2014 року компанія "Монблан" щороку вигравала тендери на постачання пального та їжі на мільйони гривень.

На початку цього року компанію зареєстрували в Росії.

Реєстрація в базах РФ відбувалася після того, як там ухвалили закон, що всі компанії на окупованих територіях мають привести документи у відповідність до законодавства Росії.

На відміну від українського реєстру, в базах терористів адреса реєстрації фірми знову зазначена як Донецьк, а власниками компанії записані лише Сергій Бубка та його брат. Василь Бубка також значиться директором цієї компанії.

Як компанія відомого спортсмена почала працювати на армію РФ

У травні цього компанія Бубки почала постачати пальне злочинній армії РФ.

Журналісти знайшли контракти на постачання пального для військових підрозділів армії РФ.

Ці документи, зокрема, оприлюднені на на порталі закупівель РФ.

Так, 4 травня компанія уклала угоду з так званим "республиканским реабилитационным центром министерства здравоохранения ДНР" на майже 100 тисяч рублів. За ці гроші вона має надати окупантам 2000 літрів пального.

Наступна угода датована 26-им травня. Фірма "Монблан" продала 11,5 тисяч літрів пального на майже 669 тисяч рублів "федеральному казенному учреждению "центр по обеспечению деятельности казначейства России".

Останній контракт від 30-го травня. 1 200 л пального на 63 тисячі рублів компанія Бубок продала так званому "республиканскому казначейству ДНР".

За угодами фірма "Монблан" продає не саме пальне, а талони на нього. Використати їх можна на заправках "Монблану". Наразі їх як мінімум шість, усі – на тимчасово окупованих українських територіях: чотири в Донецьку, по одній – у Макіївці та біля Волновахи.

На всіх контрактах з окупантами стоїть підпис Василя Бубки як керівника компанії. Також в реєстраційних документах зазначено, що він є громадянином РФ. А Сергій Бубка в цих же документах значиться громадянином України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?