Конгрес США готує розслідування обставин замаху на Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгрес США готує розслідування обставин замаху на Трампа

Дональд Трамп
Джерело:  CNN

За словами керівника комітету з питань внутрішньої безпеки Сенату США, демократа Гері Пітерса, комітет розпочинає двопартійне розслідування щодо замаху на республіканця Дональда Трампа. 

Головні тези:

  • Сенат США розпочинає двопартійне розслідування щодо замаху на Дональда Трампа.
  • Комітет з питань внутрішньої безпеки намагатиметься прискорити процес та провести слухання до серпневих канікул.
  • Розслідування буде базуватися на подіях нападу на Капітолій 6 січня 2021 року та видані рекомендації з оцінки безпеки.
  • За інформацією ФБР, замах на Трампа здійснив 20-річний Томас Метью Крукс, який діяв самостійно.
  • Стрілянина на передвиборчому мітингу розглядається як можливий внутрішній терористичний акт.

Що відомо про наміри Сенату США провести розслідування щодо замаху на Трампа

У комітеті сподіваються прискорити процес і провести слухання до того, як Сенат піде на серпневі канікули.

Ми збираємося провести розслідування, двопартійне розслідування комітету з питань внутрішньої безпеки, щоб розглянути події, які відбулися, і визначити, чи були прогалини в системі безпеки, які ми повинні закрити. Ми намагатимемося прискорити це. Тому зараз ми просимо провести детальні брифінги для членів комітету, - пояснив Гері Пітерс.

У Сенаті США розслідуватимуть замах на Трампа
Дональд Трамп

Він додав, що сенатори використовуватимуть своє розслідування збоїв у системі безпеки нападу на Капітолій 6 січня 2021 року як "шаблон" для цих нових слухань. 

Якщо ви пам'ятаєте, ми провели комплексну оцінку безпеки після 6 січня. У тому розслідуванні ми надали низку рекомендацій, і значна частина цих рекомендацій тепер включена в практику безпеки тут, у Капітолії, - підкреслив Пітерс.

Пітерс повідомив, що вчора він довго розмовляв з міністром внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасом, і що ФБР "зараз проводить брифінг" для нього. 

Що відомо про нові подробиці стосовно замаху на Трампа

За інформацією ФБР, у Трампа під час мітингу 13 липня стріляв 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, що у Пенсільванії.

Він стріляв із даху виробничого підприємства більш ніж у 119 метрах від сцени, на якій перебував колишній президент США.

За інформацією журналістів видання із посиланням на високопосадовця у правоохоронних органах США, підозрюваний у нападі на Дональда Трампа за годину до замаху придбав 50 патронів в одному із місцевих магазинів зброї.

При цьому у виданні зазначають, що підозрюваний у замаху на Трампа Томас Метью Крукс був членом спортивного клубу зі стрільбищем на 180 метрів.

Наразі ж Федеральне бюро розслідувань США розглядає стрілянину на передвиборчому мітингу колишнього президента Дональда Трампа, як замах на вбивство та як можливий внутрішній терористичний акт.

Зазначають, що на цьому етапі розслідування у ФБР вважають, що нападник на Трампа діяв самостійно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?