Конгресмени закликали Байдена змінити дату візиту Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгресмени закликали Байдена змінити дату візиту Зеленського

Конгресмени закликали Байдена змінити дату візиту Зеленського
Джерело:  online.ua

Конгресмени Сполучених Штатів звернулися до Білого дому із закликом до зміни дати для запрошення у Вашингтон президента України Володимира Зеленського.

Джерело: Голос Америки

За словами конгресвумен Марсі Каптур, яка співголовує у Групі підтримки України, було оголошено про візит Зеленського 30 серпня. У цей день Конгрес знаходитиметься на канікулах, які тривають у період з 7 серпня до 20 вересня. Це очевидним чином чинить складнощі в організації зустрічей президента із представниками Сенату й Палати представників.

“Мені не подобається такий час взагалі… Ми надіслали листи президенту [Джо Байдену], закликаючи, щоб цю дату змінили - для того, щоб члени Конгресу були тут у Вашингтоні в один час. Я сподіваюсь, що президент це розгляне”, - пояснила Каптур.

Водночас вона визнала заклопотаність Байдена у перший рік своєї президентської каденції.

”Я знаю, що він дуже зайнятий - це перший рік його адміністрації. Але змінити дату не так складно - і дозволити нам провести належний діалог з українським президентом”, - додала конгресвумен.

Також обрану дату розкритикував відомий сенатор Тед Круз.

“Президент Зеленський не зможе залучити членів Конгресу, які на двопартійній основі протистоять капітуляції Байдена перед Путіним щодо Північного потоку-2. Мабуть, просто збіг”, - наголосив він у Twitter.

Запрошення Байдена до Зеленського

Український президент ввечері у середу, 21 липня, відповів на запрошення американського колеги щодо візиту.

“Чекаю змістовну і плідну зустріч з президентом США 30 серпня. Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України і США — миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпечного виклику, економічного розвитку України та підтримки реформ”, - заявив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?